25. mars–11. juni

Vær i forkant av utviklingen og kravene i offentlig sektor.

Meld meg på

Våren 2020 vil regjeringen legge frem en stortingsmelding om innovasjon i offentlig sektor. Kravene om økt fokus på innovasjon påvirker virksomheters strategi, organisering og verdiskaping. Og det stiller nye krav til ledelse.

Tekna ønsker å være i forkant av den ønskede innovasjonstakten og innovasjonsevnen i offentlig og privat sektor, ved å bidra til økt kompetanse. Programmet er utviklet for å gi deg praktiske metoder og verktøy for å nå disse kravene.

Du vil lære ulike innovasjonsprosesser og metoder som bidrar til organisasjonslæring, nyskaping og vekst. Samlingene er praktiske med fokus på interaktivitet, utforskning og nysgjerrighet.

På syv dager lærer du:

 • Hva innovasjonsledelse innebærer og krever
 • Designmetodikk som innovasjonskraft
 • Praktiske metoder og verktøy for innovasjon
 • Strategi, innovasjon og forretningsmodeller
 • Ulike kulturtrekk som fremmer og hemmer innovasjon
 • Lærende organisasjoner og kunnskapsdeling
 • Prinsipper for smidig utvikling

Se program

Praktiske øvelser, interaktiv læring og erfaringsoverføring

Programmet vil bli gjennomført med en dynamisk blanding av korte moduler av teori og metodikk, blandet med praktiske øvelser, gruppeoppgaver og interaktiv læring. Du får innføring i flere ulike verktøy som Design Thinking, Lean, Google Design Sprint, Circular Design.

Det blir felles kveldsamlinger underveis med middager, spennede besøk og inspirerende foredrag fra Tekna og Sopra Steria.

Hvem passer programmet for?

Programmet er for ledere og andre som skal jobbe med innovasjonsprosesser og utvikling av team. Programmet passer for deg uavhengig om du jobber i privat eller offentlig sektor.

Meld meg på!

Rapport: Scenarioer for offentlig sektor i 2040 utarbeidet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet


Skriv ut

Velkommen til Teknas nye lederutviklingsprogram

Programmet går over 3 samlinger med totalt 7 dager fylt med utfordringer og læring. Programmet krever ingen forberedelser, men reflekter rundt innovasjonsprosesser du trenger eller ønsker å igangsette.

Innovasjonsledelse - 25.-26.mars 2020

Første samling

På første samling vil vi fokusere på deg som leder og kompetanser som er viktige når du skal lede innovasjon. Du skal designe ditt lederskap ved hjelp av design thinking som prosess.

Læringsmål

 • Innføring i innovasjonsledelse
 • Meg som innovasjonsleder
 • Design thinking som innovasjonsprosess
 • Tankesett for innovasjon
 • Eksperimentering som ledelsesverktøy

Kveldsarrangement

Vi avslutter første dag onsdag 25.mars med felles middag på Epicenter med god mat og drikke. Tekna vil dele sine erfaringer med det innovasjonsarbeidet Tekna har gjort og gjør kontinuerlig.

Praktiske innovasjonsverktøy- 5.-7.mai 2020

Andre samling

På denne samlingen er fokuset på viktige verktøy for innovasjon. Hva kjennetegner smidig utvikling og hva er viktig for å skape lærende og innovative team. Her vil du få innsikt i flere ulike innovasjonsmetoder og i hvilke situasjoner disse egner seg. Du vil gå fra samlingen med en verktøykasse full av øvelser, verktøy, metoder og prosesser du kan bruke med en gang.

Læringsmål

 • Innføring i ulike metoder og verktøy for alle faser av innovasjonsarbeidet
 • Innblikk i ulike metoder som Lean, Google Design Sprint, Circular Design m.fl.
 • Forretningsmodeller ved Business Model Canvas
 • Hvordan selge inn innovasjon ved hjelp av historiefortelling
 • Lær deg å visualisere dine innovasjonsprosjekter
 • Hvordan coache og fasilitere team

Kveldsarrangement

Sopra Steria inviterer alle deltakere til samling på taket av Oslo tirsdag 5.mai. Det blir servert minglemat og Sopra Steria vil presentere aktuelle case om innovasjonsprosesser. Gled deg til en spennende kveld.

Innovasjon, organisasjon og strategi - 10.-11.juni 2020

Tredje samling

Langsiktige strategiplaner vil i større grad endres til dynamiske kurskorrigeringer med små steg, eksperimentering og læring. Hvordan få medarbeidere til å trives i endring? På denne samlingen skal du se på hvordan du kan implementere det du har lært i egen organisasjon der du lager deg din egen innovasjonsprosess.

Læringsmål

 • Innovasjon og strategi
 • Hvordan balansere lønnsom drift og innovasjon
 • Lærende organisasjoner og kulturer
 • Tre prinsipper for smidig utvikling
 • Scenariotekning og metode
 • Din egen innovasjonsprosess

Kveldsarrangement

Felles avsluttning - sted kommer

 • Ingunn Aursnes

  Senior manager

  Sopra Steria AS

  Ingunn har over 20 års erfaring innen forretningsutvikling, innovasjon og designmetodikk – både som strategisk rådgiver og leder i næringslivet. Hun er utdannet Master of Business and Marketing, og har i tillegg en tverrfaglig Master Exec. etterutdanning i Design Thinking.

  Ingunn er glødende engasjert i hvordan man ved hjelp av design, teknologi og innovasjon kan skape optimale brukeropplevelser, nye tjenester og en innovasjonskultur som gir vekst og gevinstrealisering. Hun er en kunnskapsrik og engasjert fasilitator og foredragsholder med solid forretningsforståelse.

  Ingunn har stort fokus på intern og ekstern kompetanseheving, og har utviklet og gjennomført opplæringprogram i Design Thinking for små og store organisasjoner både i privat og offentlig sektor. Hun har i tillegg vært mentor og veileder for Design Thinking Master Exec. studenter, samt arrangerer innovasjonsturer for norske innovasjonsklynger. Ingunn er bidragsyter til boken ‘Design Thinking Toolbook’ som utgis på engelsk og tysk (utgivelse juni 2019).

 • Agnethe Ellingsen

  Forfatter, foredragsholder, karriere- og lederveileder

  Agnelli AS

  Agnethe Ellingsen har en bred bakgrunn innen leder- og organisasjonsutvikling, både som IT-leder og som konsulent. Agnethe har tverrfaglig utdanning innen teknologi, ledelse og innovasjon. Blant annet en MBA fra NHH og masterprogram i Design Thinking. I tillegg er hun sertifisert coach og organisasjonscoach. Agnethe er også forfatter av suksessboken ”100-dagerskoden, hvordan mestre ny lederrolle og unngå fallgruver”, som har fått bred medieomtale.

  Agnethe brenner for å utvikle ledere så de bedre kan mestre lederrollen. Hun har jobbet med lederutvikling siden 2005 og har utviklet en rekke kurs og programmer innen ulike tema. Hun er kunnskapsrik, engasjerende og opptatt av å formidle på en enkel og forståelig måte. Hun har jobbet på tvers av bransjer, i inn- og utland, og er en populær kurs- og foredragsholder. Agnethe har også erfaring som underviser og sensor på høgskolenivå.

Epicenter

Alle samlingene finner sted på Epicenter, Edvard Storms gate 2, 0166 Oslo.

Overnatting

Tekna har fremforhandlet en rabattert pris for deltakere på dette programmet hos Radisson Blu Scandinavian Hotel, Holbergsgate 30, 0166 Oslo. 

Du kan booke rom til de ulike samlingene via disse lenkene:

Første samling, 25-26.mars 2020

Andre samling, 5.-7.mai 2020

Tredje samling, 10.-11.juni 2020

Alle bestillinger må være gjort min. 3 uker før dato for samlingene. Deretter gjelder standard rompriser. 

Endring i planene? 

Skulle du ha behov for å avbestille kurset etter påmelding, så gjelder følgende regler.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Ledelse og utvikling

Praktisk prosjektledelse

20.–21. jan.

Management and personal development

Cultural sensitivity in international work operations

Jan. 27
16:30–20:00