3. juni
kl. 16.00–17.00
Streaming, Nettbasert

Tekna Lillehammer avdeling og Lillehammer litteraturfestival inviterer til foredrag med Jan Guillou!

Meld meg på

"Det store århundret" er Jan Guillous tibinds familiekrønike om brødrene Lauritzen og deres etterkommere. Serien starter med boka Brobyggerne.

Idéen til starten på romanserien fant Guillou i sin egen slekt. I 1901 tok hans morfar og to av brødrene hans, fattige bondegutter fra Østfold, diplomingeniøreksamen ved Technische Universität Dresden – den gang verdens fremste tekniske universitet.

Flere detaljer om bøkene og historien kan du lese her

Ønsker du å delta i salen denne dagen, kjøper du billetter som beskrevet under. Ønsker du å delta digitalt på foredraget melder du deg på her på tekna.no, og vil få tilsendt lenke når det nærmer seg.

Billetter

Billettene for å delta i salen kjøpes igjennom Lillehammer Litteraturfestival. Ved å bruke koden "teknamedlem22" får du billetten til spesialpris. Kjøp billettene her. Det vil bli boksalg og signering etter foredraget.

Velkommen!

Foto Jan Guillou: Anna-Lena Ahlström

  • Jan Guillou

    Jan Guillou er født i Stockholm i 1944. Etter studenteksamen i 1964 på Viggbyholmsskolan studerte han jus i to år, før han innledet sin journalistkarriere som reporter på Fib/Aktuellt i 1966. Deretter fortsatte han til Folket i Bild/Kulturfront 1970–1975, der han blant annet avslørte den såkalte IB-affæren i 1973. Han debuterte som programleder i TV i 1981, i SVTs Magazinet. Jan Guillous omfattende forfatterskap startet i 1971 med romanen Om kriget kommer. Sammenlagt har han skrevet over førti bøker, hvorav de om Carl Hamilton har solgt og over fem millioner eksemplarer. De fire romanene om tempelridderen Arn og hans etterkommere har hittil solgt i 2,2 millioner eksemplarer. Så, i 2011 (2012 i Norge), utkom altså Brobyggerne, den første boken i den omfattende romanserien Det store århundret, Jan Guillous mest omfattende romanserie noensinne.