Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Jan Guillou

Råd og tips

Jan Guillou på Lillehammer litteraturfestival

3. juni 2022 Streaming

Tekna Lillehammer avdeling og Lillehammer litteraturfestival inviterer til foredrag med Jan Guillou!

"Det store århundret" er Jan Guillous tibinds familiekrønike om brødrene Lauritzen og deres etterkommere. Serien starter med boka Brobyggerne.

Idéen til starten på romanserien fant Guillou i sin egen slekt. I 1901 tok hans morfar og to av brødrene hans, fattige bondegutter fra Østfold, diplomingeniøreksamen ved Technische Universität Dresden – den gang verdens fremste tekniske universitet.

Om Jan Guillou

Jan Guillou er født i Stockholm i 1944. Etter studenteksamen i 1964 på Viggbyholmsskolan studerte han jus i to år, før han innledet sin journalistkarriere som reporter på Fib/Aktuellt i 1966. Deretter fortsatte han til Folket i Bild/Kulturfront 1970–1975, der han blant annet avslørte den såkalte IB-affæren i 1973. Han debuterte som programleder i TV i 1981, i SVTs Magazinet. Jan Guillous omfattende forfatterskap startet i 1971 med romanen Om kriget kommer. Sammenlagt har han skrevet over førti bøker, hvorav de om Carl Hamilton har solgt og over fem millioner eksemplarer. De fire romanene om tempelridderen Arn og hans etterkommere har hittil solgt i 2,2 millioner eksemplarer. Så, i 2011 (2012 i Norge), utkom altså Brobyggerne, den første boken i den omfattende romanserien Det store århundret, Jan Guillous mest omfattende romanserie noensinne.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer