Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Korallrev
MYE IGJEN Å OPPDAGE: BIOPROSP arrangeres i Tromsø. – Under overflaten i nordområdene finnes det garantert organismer som kan benyttes til fremtidige løsninger og produkter, sier prosjektleder Sverre Røed-Bottenvann.

Kursinnsikt

Fire grunner til å få med deg BIOPROSP

Publisert: 10. nov. 2022

Tenk at 90 prosent av det biologiske mangfoldet i havet fortsatt er uutforsket! Bli med på BIOPROSP og få med deg det siste innen bioprospektering.

I Tromsø, Norges arktiske hovedstad, kan du oppleve BIOPROSP – årets viktigste vitenskapelige konferanse om marin bioprospektering.

– Konferansen handler om marin bioprospektering spesielt og marin bioteknologi generelt, og tiltrekker seg rundt 250 forskere og fageksperter fra hele verden, sier prosjektleder Sverre Røed-Bottenvann i Teknas kurs- og konferanseavdeling.

Målet med BIOPROSP er å oversette grunnforskning til anvendt forskning med industripotensial. Alt starter med å identifisere og utnytte organismer og substanser i havet.

Ellevte utgave

Havet dekker hele 71 prosent av jordas overflate, og mer enn 90 prosent av det biologiske mangfoldet i havet er fortsatt uutforsket.

– Her er det et enormt potensial for et bredt spekter av produkter, som legemidler, kosttilskudd, grønne kjemikalier og biomaterialer, understreker Røed-Bottenvann.

BIOPROSP ble initiert av MABIT-programmet, et næringsrettet FoU program innen ​​marin bioteknologi i Nord-Norge. I mars 2023 gjennomføres konferansen for ellevte gang, i regi av Tekna, MABIT, Biotech North, og UiT Norges arktiske universitet.

I tillegg bidrar en lang rekke ulike næringsklynger, forsknings- og utdanningsinstitusjoner fra Norge og utlandet i planleggingen av konferansen.

Fremtidens løsninger fra havet

Konferansen passer for alle forskere, samt representanter fra fagområder som bioteknologi, medisin, farmasi og kosttilskudd, i tillegg til oppstartsselskaper og organisasjoner.

– Gjennom BIOPROSP kan Norge fronte alt det spennende som befinner seg under overflaten i nordområdene. Her finnes det garantert organismer som kan benyttes til fremtidige medisiner og produkter.

Er du fortsatt usikker på om BIOPROSP er noe for deg? Her er fire gode grunner til å bli med på konferansen:

1) Du får med deg den nyeste internasjonale forskningen

BIOPROSP 23 skal gå i dybden på følgende fire hovedtemaer:

  • Fremtidige trender, verktøy og bioinformatikk
  • Naturstoff og biomedisinske applikasjoner
  • Marin økologi og biologisk mangfold
  • Marine enzymer

– De fire hovedtemaene speiler noe av bredden innen marin bioteknologi og bioprospektering. Deltagerne vil finne relevant tematikk, uavhengig av om de jobber mest med marin økologi eller med enzymer, forklarer Røed-Bottenvann.

2) Du lærer hvordan forskning kan omsettes til industriell verdi

På konferansen får du høste erfaringer fra andre i bransjen – og i tillegg deler forskere av sine funn.

– Mange forskere ønsker at deres vitenskapelige arbeid skal føre til produkter med industripotensial. På BIOPROSP forsøker vi å vise nettopp slike historier.

3) Bygg internasjonalt nettverk og møt internasjonale toppforskere

Flere internasjonalt anerkjente forelesere har allerede bekreftet at de kommer til konferansen.

– BIOPROSP har en solid posisjon i fagmiljøer i Norge og internasjonalt. Dette understrekes av at noen av verdens fremste forskere kommer til Tromsø.

4) Få mulighet til å vise frem din egen forskning

BIOPROSP er en utmerket arena for å vise frem forskningen din, enten som en poster eller en presentasjon i hovedprogrammet.

Nå pågår det «Call for Abstracts». Har du forskning eller tematikk du ønsker å presentere på konferansen, er det mulig å få innlemmet det i programmet.

Fristen for å sende inn abstracts er 1. desember. Les mer om retningslinjer og registrer ditt forslag her.

– Den vitenskapelige komiteen vil vurdere alle innsendte abstracts, og prioritere abstracts som viser vitenskapelige resultater og forskning som har potensial for industriell anvendelse. Derfor er det lurt å vektlegge resultater, konklusjoner og synliggjøre mulig bruk, råder Røed-Bottenvann.

Interessert i bioprospektering? Tekna-konferansen BIOPROSP samler både forskere og næringsliv i bransjen.

Les også