Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
INNOVASJON: Det skjer mye innen helse- og velferdsteknologi. Er du oppdatert på siste nytt?

Kursinnsikt

Derfor bør du få med deg Helseteknologikonferansen

Publisert: 21. juni 2023

La deg inspirere av det siste innen helseteknologi, øk nettverket og få med deg spennende innovasjon på årets konferanse.

Hvilke teknologiske løsninger finnes innen helsevesenet, og hvordan kan de tas i bruk? Det er noe av det som står på agendaen under årets Helseteknologikonferanse.

I løpet av én dag får du innblikk i det siste innen helse- og velferdsteknologi, og hvordan den kan benyttes av både pasienter og helsepersonell.

Det er åttende gang Tekna arrangerer Helseteknologikonferansen i samarbeid med Norway Health Tech og Norwegian Smart Care Cluster.

Konferansen samler rundt 250 personer innenfor et bredt spekter av helsesektoren, som ønsker å oppdateres på siste nytt innen helseteknologi.

Hvorfor bør du også få med deg konferansen? Jo, her er tre gode grunner:

1. Få med deg flunkende ny teknologi

Noe av det mest spennende som skjer i Norge for øyeblikket, er utviklingen av nye patenter innen teknologi og tjenester for helse og omsorg.

Det er ingen tvil om at helsesektoren står overfor massive utfordringer de kommende årene. Befolkningen blir stadig eldre, og får hyppigere kroniske sykdommer og plager.

Vi er derfor nødt til å ta teknologien til hjelp. På Helseteknologikonferansen får du innblikk i spennende prototyper og hvordan de kan hjelpe brukere, pasienter og helsepersonell.

På gründertorget presenterer ferske bedrifter innovative ideer, og i utstillerområdet for øvrig får du siste nytt om hva som rører seg av ny teknologi i bransjen.

Selve arrangementet er delt i to parallelle spor; ett om digital hjemmeoppfølging og ett om kunstig intelligens i helse. Men du kan fritt veksle mellom sporene, og få med deg de temaene du selv ønsker.

2. Bli bedre kjent med andre deler av helsevesenet

Lurer du på hva som rører seg i primærhelsetjenesten, eller hva som vekker bekymring blant spesialistene?

På Helseteknologikonferansen møter du alle som jobber med helseteknologi, fra sykehus til kommune, i forskningsgrupper eller som leverandør. Her har du mulighet til å knytte kontakter, øke nettverket eller bare la deg inspirere av alt som skjer innen fagfeltet.

3. Kåring av Årets helsegründer!

Er du en helsegründer med en fremtidsrettet løsning, eller kjenner noen som er det? Da kan du nominere din kandidat! I løpet av Helseteknologikonferansen blir nemlig Årets helsegründer kåret.

Helsetech-selskapet Zyberia ble vinner av prisen i 2022, for utviklingen av helseplattformen HealthB. Der kan pasienten samle og dele helseopplysninger med helsepersonell som lege, tannlege, psykolog og fysioterapeut.

For å bli nominert må kandidaten være et oppstartsselskap som ennå ikke har fått sitt kommersielle gjennombrudd. Løsningen bør være ny i markedet, og være i tråd med FNs bærekraftsmål 3 og 17, det vil si god helse og livskvalitet og samarbeid for å nå målene.

Juryen vurderer hvilken effekt løsningen vil ha for pasienter, brukere og helsepersonell, hvor godt definert behovet er og hvor stort markedspotensialet er.

Fristen for å nominere kandidater er 30. august.

Lyst til å bli oppdatert på siste nytt innen helseteknologi? Les mer om programmet og meld deg på her!

Les også