18. mars 2021
kl. 09:30–16:30

Dette dagskurset gir deg en grunnleggende innføring i LCA (Life Cycle Assessment) og bruken av LCA gjennom EPD-er (Environmental Product Declaration).

Meld meg på

Har du noen gang hatt behov for å vite miljøbelastningen fra et produkt dere lager, eller et dere skal kjøpe inn? Eller har du kanskje behov for å vite hva du bør ta tak i for å redusere miljøbelastningen deres? Vurderer du å få bistand til å utarbeide en EPD for et produkt dere lager og ønsker å forstå hva det dreier seg om, eller har du behov for å kunne lese og sammenligne EPD-er?

Livsløpsvurdering (LCA) er måten man beregner den totale miljøbelastningen fra et produkt på, gjennom alle faser av livsløpet, og EPD er en stadig mer populær måte å presentere miljøbelastningen på.

Læringsutbytte:

 • Lær hva LCA og EPD er
 • Lær hva LCA og EPD kan brukes til
 • Hvilke begrensninger har LCA?
 • Ulike typer LCA
 • Hvordan sammenligne ulike LCA-er
 • Hvordan utføres en LCA?
 • Hvordan skrive, lese og analysere en EPD

Målgruppe:

Kurset passer for innkjøpere, bærekraft- og CSR-arbeidere, rådgivere, deg som er ansatt i kommune eller offentlig forvaltning, eller andre som har interesse eller behov for å forstå hva en LCA eller EPD er, og hva den kan innebære for ditt firma.

Meld meg på

Se program

Avbestillingsregler

Dette er et Tekna Premium-kurs utviklet i tett samarbeid med våre dyktigste fageksperter.

Les mer om Tekna premium her!
Skriv ut

18. mars

09:00

Registrering med lett servering

09:30

Introduksjonsrunde

10:00

Sentrale begreper i LCA

11:00

Gruppeoppgave

12:00

EPD-Norge

12:30

Lunsj

13:15

Hvordan lese en EPD?

14:00

Gruppeoppgave

15:30

Hvordan utføres en LCA/EPD?

16:30

Programmet avsluttes

 • Lars Gunnar Furelid Tellnes

  Forsker

  Østfoldforskning AS

  Lars har en master i Industriell økologi fra NTNU og har jobbet med LCA på Norsk Treteknisk Institutt siden 2010. Han har lang erfaring med LCA/EPD, samt andre miljøegenskaper som blir etterspurt for bygningsmaterialer. Han er godkjent EPD verifikator av EPD-Norge i perioden 2014-2017, samt medlem av EPD-Norge Teknisk komité siden 2015.

  Lars startet i Østfoldforskning i 2017 og jobber med livsløpsvurderinger av byggematerialer og hele bygg. Han er engasjert i oppstarten av Senter for Miljødokumentasjon (NorEnviro) og undervisning av LCA på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Energi og klima

Solenergi - fagdag

2. nov.
kl. 10:00–16:00

Energi og klima

Brukermøte kontrollanlegg 2020 - Digitalt

1. des.
kl. 09:30–12:30
Webinar, Nettbasert