23. mars 2023
kl. 09.00–16.00
Microsoft Teams, Nettbasert

På dette kurset lærer du hvordan du kan automatisere tidkrevende og gjenntatt oppgaver ved å bruke no-code maskinlæring.

Meld meg på

No-code er et perfekt verktøy for deg som er ikke-utvikler, jobber med dataanalyse, trenger raskt å test ut ideer, utvikle proof-of consept-løsninger eller kjapt å bygge en applikasjon.

Enkelt forklart:

No-code maskinlæring er et sett med verktøy og teknologi som er utviklet for alle brukere uansett bakgrunn. Teknologien består av et enkelt drag-and-drop grensesnitt for opplæring av en maskinlæringsmodell som skal gjøre en spesifikk oppgave og deretter distribueres. Fordelen er at du trenger ikke å være maskinlæringsekspert og skrive tusenvis av meter med kode for å få til dette. Koden og kompleksiteten er skjult i teknologien du bruker, du slipper derfor å tenke på den.

Du kan bruke no-coding til en rekke oppgaver som gjør jobben din enklere og mer effektiv.

Læringsutbytte:

 • Introduksjon til no-code ML
 • Hvordan i praksis bruke no-code AI/MLi egen jobb
 • Hvordan løse ulike utfordringer/oppgaver med AI/ML

Krav/gjennomføring:

Det er ikke spesielle krav til forkunnskaper eller utstyr, men som deltaker må du har tilgang til Azure/Microsoft tjenster for å utføre brukercaset/oppgaven. Du kan enkelt melde deg opp for dette via din organisasjonskonto. (se mer info om dette under fanen praktiske opplysninger).

Kurset er prakstisk orientert, hensikten er at du umiddelbart skal kunne bruke det du lærer her i egen jobb. Det veksles mellom praktiske oppgaver, erfaringsutveksling og teori forankret i aktuelle problemstillinger.

Kurset gjennomføres via Microsoft Team og du vil få tilsendt en link for påkobling før kursstart.

Målgruppe:

Hovedmålgruppe er personer som jobber med data analyse til daglig og har et ønske om å lære mer om maskinlæring og teste ut nye brukercases på data de allerede har. Kurset passer også for personer som vil lære mer om muligheter som no-code maskinlæring tilbyr.

NB!

Begrenset deltakerantall for at hver deltaker skal få best mulig læring.

Meld meg på

Dette er et Tekna Premium-kurs utviklet i tett samarbeid med våre dyktigste fageksperter.

Les mer om Tekna premium her!

Avbestillingsregler

Skriv ut

Husk å være klar og pålogget til kl 0900!

Og, husk at du også må ha ordnet tilgang til Azure før vi starter.

(Du får tilsendt en link via e-post til pålogging i forkant).

09.00

Velkommen til kurs

AGENDA

Agenda

 1. Intro til AI/ML
 2. Bruks områder til AI/ML
 3. Overblikk av Algoritmer som er i bruk i dag.
 4. Hvordan kan AI/ML gjøres lett tilgjengelig?
 5. Hva er no code AI/ML?
 6. Hvordan løse daglig utfordringer med AI/ML?
 7. Gjennomgang av Azure ML studio og andre relevant no code platformer.
 8. Hands-on bruker case some skal løses under kurset.

16.00

Kurs slutt

Praktisk informasjon

Det vil bli lagt inn jevnlige pauser underveis, samt en lengre lunsjpause. Kursbevis sendes elektronisk i etterkant.

Som deltaker må du ha abonnement på Azure-plattformen (Microsoft Clouds tjenesteplattform).

Per dags dato har mange arbeidsgivere i Norge Microsoft-tjenester, og deres ansatte er allerede en del av Microsofts ecosystem. Du kan da enkelt melde deg opp for dette via din organisasjon.

Forberedelsene du må gjøre er å bare å sørge for at du har tilgang til Azure før kurset starter slik at du kan teste de verktøyene som er tilgjengelige. I Azure kan man for eksempel leie en server eller rett og slett ‘’computer power’’ for å utføre forskjellige oppgaver.
Vi bruker Azure for å løse oppgaven under kurset.

 • Badr Elfarri

  Senior Data Engineer & Partner

  Omnia Consulting AS

  Badr er en Data Scientist med genuin interesse for teknologi og alt som kan programmeres, automatiseres og optimaliseres.

  Han er over gjennomsnittet opptatt av å skape de beste og mest effektive løsningene. Dette har gitt resultater i form av økt lønnsomhet, økt innsikt, økt effektivitet og bedre prosesser rundt data på prosjekter Badr har jobbet med, blant annet i Kongsberg Maritime og Equinor.


  Gjennom arbeidsliv og kurs har Badr arbeidet med en rekke ulike prosjekter innen maskinlæring, dataanalyse og kontrollsystemer. Disse prosjektene har gitt meget god erfaring som dataingeniør og dataforsker med varierte programmeringsspråk og verktøy. Han har hovedsakelig jobbet med Python og C++ og verktøy som Azure Data Factory og Spark. Han har også erfaring med å implementere slike løsninger i skyplattformen Microsoft Azure.


  Badr har kontroll over utviklingsprosesser fra forbehandling av data til modellering og testing. Han har også erfaring med å lage rapporter og dashbord i Power BI. For sine kunder har Badr fungert som en Fullstack Developer og Data Scientist der formålet har vært å utvikle konsepter fra ide til fult funksjonelle applikasjoner.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

IT og tele

EKOMhub 22

1. des.
kl. 09.00–17.00
Scandic Fornebu Hotel, FORNEBU

IT og tele

Introduksjon til geografiske analyser

10. jan. 2023
kl. 08.00–16.00
Clarion Hotel Trondheim, TRONDHEIM