22. sep.
kl. 11.00–12.00
Microsoft Teams, Nettbasert

Tekna bygg og anlegg inviterer til lunsjmøte med fokus på energiløsninger i eksisterende bygg.

Meld meg på

Beskrivelse

Hvorfor fokus på energiløsninger?

"I følge Tek 17, § 14.1 skal bygninger prosjekteres og utføres slik at det tilrettelegges for forsvarlig energibruk. Dette skal bidra til at bygninger som oppføres eller oppgraderes, har et lavt energibehov og miljøvennlig energiforsyning."

Høye strømpriser og en usikker energisituasjon i Europa har gjort energisparing og energieffektivisering mer aktuelt enn på lenge.

Energibruk i bygninger utgjør ca. 40 % av innenlands totalforbruk og mesteparten av bygningene er allerede bygget.

Energisparing i eksisterende bygg vil spare store kostnader og frigjøre strøm til annet bruk. Men investeringene må gjøres i dag for å kunne redusere energiforbruket framover.

Nye energiløsninger krever innovasjon og tar tid å realisere. Det er allerede iverksatt offentlige støtteordninger for å få mer energisparing, men byggebransjen etterlyser flere tiltak og kraftigere satsing fra myndighetene for å få fart i energisparingen.

I møtet vil vi ta opp mulighetene som finnes i dag og hva som bør gjøres videre for å få til mer energieffektivisering i bygg.

Ombygging og etterisolering av eksisterende bygg, og bruk av mer energieffektive materialer og ny energiteknologi ved nybygging er sentrale stikkord her.

Nysgjerrig på energieffektive bygg – mer info på Teknas byggeblogg

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Bygg, anlegg og eiendom

SvømmehallKompetanse 2022

Bygg, anlegg og eiendom

Ulik bruk og utnyttelse av berggrunnen

31. mai–1. juni
Clarion Hotel Trondheim, TRONDHEIM

Bygg, anlegg og eiendom

Åpent faglig møte Innlandet

2. juni
kl. 14.00–16.30