Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto: Sigurd Sjåvik

Tema: Infrastruktur

SpaceX’ Starship: Boom or Bust for romindustrien?

Oppdatert: 29. nov. 2023 Streaming

Elon Musk påstår at Starship skal endre alt når det gjelder oppskyting av satellitter og utforsking av verdensrommet. Hva kunne det bety for Norge?

Starship nærmer seg sin andre prøveoppskyting og alle er spent om hvordan det kommer til å gå. Skal den nå banen for første gang, eller eksplodere en gang til på veien?

SpaceX’ Starship romprogram er nå den største romprogram på Jorda. Kombinert med sin Booster er den største, kraftigste og mest kostnadseffektive raketten noensinne.

Vi har to foredragsholdere:
- Adrien Boiron, rakettforsker og systemingeniør ved Nammo Raufoss AS
- Brage W Johansen, serieentreprenør og Styremedlem av Mars institute og Tekna Romfart.
De skal analysere Starship programmet i detalj og diskutere mulige konsekvenser og perspektiver:

  • Hva er planen og målene med Starship
  • Hvilken betydning kan dette prosjektet få for den norske industrien?
  • Hvordan fungerer rakettene?

Vi må tenke over hvordan Starship vil påvirke romindustrien verden over, i Europa og i Norge, hvis og når den lykkes. Hva er det som egentlig foregår og hva kunne vi oppnå med Starship?

Tekna Romfart

Romteknologi og verdensrommet er viktig for Norge. Tekna Romfart fasiliterer møteplasser og seminarer for medlemmer med interesse for verdensrommet og satelitteknologi. Nettverket er kun for medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også