Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av jordkloden og universet

Tema: Infrastruktur

Norge som romnasjon

Oppdatert: 13. apr. 2021 Streaming

Aktivitetsnivået rundt utforskning av verdensrommet har aldri vært høyere. Vi ser tegn til et nytt kappløp mot månen og Mars.

Store romnasjoner som USA, Russland, Japan og Kina leder an kappløpet. Den europeiske romorganisasjonen ESA er tungt involvert, både gjennom egne prosjekter og i store internasjonale samarbeidsprosjekter.

Seniorteknologene inviterer til foredrag:

Arvid Bertheau Johannessen fra Norsk Romsenter vil fortelle oss mer om de spennende mulighetene medlemskapet i ESA gir Norge.

Norsk industri og norske institutter leverer teknologi og bidrar med kompetanse inn mot ESA og gjennom bilaterale samarbeid med blant annet NASA. Dette betyr at Norge er med både til månen og Mars. Foredraget vil gi et innblikk i spesielt ESA og NASAs romprogrammer og gi innblikk i viktige norske bidrag.

Se også sendingen Nå kan DU bli Europas neste astronaut 

Les også