Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Fremtidens skip

Tema: Infrastruktur

Fremtidens skip og fortøyningssystemer

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 25. okt. 2017 Streaming

80 % av maritime ulykker skyldes i dag menneskelige svikt, så det er ikke tvil om at fremtidens skip blir autonome/selvkjørende. Men dette krever nye regelverk og internasjonale standarder. Også fortøyningssystemer blir automatiserte. Se video fra foredrag.

80 % av maritime ulykker skyldes i dag menneskelige svikt, så det er ikke tvil om at fremtidens skip og havneprosesser blir mer autonome.

Marinteknisk Selskap og Havneteknisk Gruppe, to faggrupper i Tekna Oslo, inviterte til temamøte om fremtidens skip og fortøyningssystemer 24.oktober.

Arrangementet ble sendt direkte på nettet og du kan se opptakene her:

Hege Berg Thurmann fra Havneteknisk Gruppe ønsket velkommen og ga et bilde av status for Oslo havn: Hege Berg Thurmann – presentasjon(PDF)

Autonome og fjernstyrte skip
Senior Researcher Øystein Engelhardtsen komm fra DNV GL Maritime. Han fortalte om deres prosjekter og deres arbeid med standarder og regler som skal sikre ytelse, kvalitet og sikkerhet innenfor området fremtidens autonome og fjernstyrte skip.

Øystein Engelhardtsen – presentasjon (PDF)

Fremtidens fortøyningssystemer
Global System Specialist E-ferries Sofus Gedde-Dahl fra Cavotec Group fortalte om fremtidens fortøyningssystemer, om automatiserte vakuumbaserte fortøyninger for ferger og større bulkskip som effektiviserer havneprosessene.

Infrastruktur og samferdsel favner bredt. Se hva annet Tekna kan tilby innen fagområdet.

Les også