Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gamle Stavanger

Tema: Infrastruktur

FIG Working Week i Stavanger?

Publisert: 18. apr. 2023

Får vi FIG Working Week 2027 i Stavanger? Tekna og Geoforum har levert søknad om å være arrangør for dette store arrangementet. Resultatet får vi vite 1. juni.

Oppdatert: FIG WW går til Stavanger i 2027

Tekna og GeoForum er norske medlemmer i FIG (International Federation of Surveyors). Foreningene har nå besluttet å søke om å arrangere en større FIG konferanse i Stavanger våren 2027. (FIG Working Week). Til konferansen ventes mellom 800 til 1000 deltakere fra hele verden.

Positive ringvirkninger

FIG Norge ønsker å vise fram det norske geomatikkmiljøet og ha et fokus på geodata og geomatikk for nordområdene, hav- og kystforvaltning, klimaendringer og smarte byer.

Ved en slik konferanse får også norske miljø ta del i den rivende utviklingen som skjer internasjonalt på våre fagområder og knytte kontakter og nettverk til nytte for utviklingen også i Norge. Her ønsker vi positive effekter for hele bransjen både private bedrifter, offentlige etater og myndigheter, akademia og organisasjoner.

Mer om FIG

FIG - International Federation of Surveyors er en internasjonal faglig frivillig organisasjon som ble stiftet i 1878 i Paris og har medlemsorganisasjoner fra ca 110 land. I Norge er det TEKNA samfunnsutviklerne og GeoForum som er de to hovedmedlemmene. Kartverket er affiliated medlem og NMBU og HVL er begge akademiske medlemmer.

Det er 10 fagkommisjoner som har egne møter, workshops, seminarer, utgir publikasjoner innenfor den enkelte fagkommisjons fagfelt eller i samarbeid med andre fagkommisjoner og FN og WB. TEKNA og GeoForum har utnevnt delegater til 9 av disse kommisjonene.

FIG har et utstrakt samarbeid med flere FN organisasjoner og med Verdensbanken og arbeider bredt med å legge til rette for erfaringsutveksling og faglig utvikling. Det er også opprettet et eget nettverk for Young Surveyors som har samlinger i forkant av de større konferansene og også mye digital kontakt.

FIG Norge har nå levert inn søknaden og tildeling av arrangementet skjer 1. juni i Orlando.

Her finner du søknaden (PDF): Søknad FIG

Les også