Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
HelgeJensen

Tema: Infrastruktur

Cities Forum i Brüssel

Tekst av Helge Jensen Publisert: 11. aug. 2015

Se hvordan Oslo ble presentert på Cities Forum i Brüssel.

EU Kommisjonen arrangerte 2.juni et eget «Cities Forum» i Brüssel. Det var det andre arrangementet med større fokus på byenes utfordringer og med uttalt strategi at byene selv må gis instrumenter for å stå i bresjen for å løse sine egne utfordringer. Det har jo vært sett gjennom flere år at byadministrasjonen skal tettere inn i f eks FOU programmene. Oslo og flere byer ser jo det gjennom tildelinger i både 7.Rammeprogram og det nye programmet Horizon 2020.

Oslo kommune ved Bymiljøetaten er nå med på et nytt prosjekt innen Bylogistikk, CITYLAB, som ledes av Transportøkonomisk Institutt. Det var såkalt «KickOff» for prosjektet, også i Brüssel, i slutten av mai. Hovedhensikten er å komme frem til gode, effektive, miljøvennlige løsninger for et bredt område innenfor bylogistikk. Det skal designes løsninger som også skal testes i så nært som mulig 1:1 i løpet av den 3-årige prosjektperioden. Et viktig tiltak i Oslo sin deltakelse er logistikkløsninger for den nye Økern senteret som Steen & Strøm planlegger for tiden. Steen & Strøm er således en av hovedpartene i prosjektet. Oslo kommune gjør het sitt for å bidra til at EU FOU midler tas inn til Norge.

Tilbake til Cities Forum, 2 juni. Tema som Smart-City er et vesentlig tema for EU Kommisjonen. Flere av innleggene på konferansen handlet om innovasjon, f eks om hvordan byene støtter opp under innovasjon, og hvordan byene er opptatt av å ta innovasjon (f eks innen teknologi) i sine aktiviteter, sitt utviklingsarbeid. Mobilitet er et gjennomgående viktig tema. Oslo kommune var invitert til byutstillingen som var en del av konferansen. Oslo valgte å fokusere på hvordan vi har tilrettelagt for det store opptaket av ELBILER i vår mobilitets strategi. Vi «stilte» blant annet ut en filmsnutt med byrådslederen, Stian Berger Røsholt som fremmer Oslo kommune og elbilsatsingen, personlig.

Hilsen Helge Jensen, sjefingeniør i Bymiljøetaten, Oslo kommune (utstiller)

Les også