Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
vgs elever sitter på skoletrapp

Tema: Realfag

Skolepolitisk debatt

Publisert: 30. aug. 2021 Streaming

Tidligere i år ble fullføringsreformen vedtatt av Stortinget. Den pekes på som den største endringen av videregående opplæring siden 1990-tallet. Målet med reformen er at alle skal få bedre muligheter til å fullføre.

Vi inviterer til debatt der vi ønsker å se litt nærmere på innholdet i reformen. Vi har invitert kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) og viserektor Bjørn Stensaker ved Universitetet i Oslo til å dele sine perspektiver om reformen og tiltakene som foreslås.

Deretter blir det debatt ledet av Aslak Bonde:

  • Guri Melby (V)
  • Torstein Tvedt Solberg (Ap)
  • Mathilde Tybring-Gjedde (H)
  • Marit Knutsdatter Strand (Sp)
  • Bjørn Stensaker (UiO)

Hovedutfordringer vi ønsker å løfte er:

Det pekes på at elever er for dårlig studieforberedt. Hva skal til? Elevene mangler teknologi-/digitalkompetanse. Hvordan imøtegår vi det? Lik og rettferdig vurdering: underveisvurdering, standpunkt, eksamen - hvordan bør det vektes? Hvilke erfaringer har vi gjort oss fra 2020 og 2021?

Les også