Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
en lærer i aktivitet

Tema: Realfag

Lærerprat: Stemmebruk

Oppdatert: 28. nov. 2023 Streaming

Logoped, stemmetrener og foredragsholder Gry Sandland vi lære deg hvordan du bruker stemmen din på best mulig måte for din egen stemmehelses skyld og også for elevenes skyld.

Foredragets innhold:

  • Hva er god stemmebruk, hvorfor er det viktig og hvordan får du det til?
  • Hva er symptomer på stemmevansker? Konsekvenser og forebygging.

Læringsmål:

  • Bli mer bevisst på hvorfor god stemmebruk er viktig i undervisningen og bidrar til økt gjennomslagskraft, varm autoritet og innflytelse og hvordan du får til dette.
  • Lære å forebygge symptomer på stemmevansker så du kan undervise uten å føle deg anspent i bryst og hals.
  • Snakke i passe taletempo uten fyllord (eh, uhm, øh) så elevenes oppmerksomhet rettes mot hva du sier og ikke hvordan du sier det.

Om foredragsholderen

Gry Sandland har embedsstudie i logopedi og skrev om «Aerobicinstruktører og stemmebruk» i sin hovedfagsoppgave fordi hun selv slet med stemmevansker i 20-årene da hun underviste i gruppetrening. Hun har vært opptatt av talestemmen, kroppsspråk og kommunikasjon siden hun var liten. Gry har bakgrunn fra teater og revy og har drevet 30 år som aerobicinstruktør og 10 år på Det Norske Teatret hvor hennes interesse for troverdige talestemmer førte henne videre til logopedistudiet. Nå har hun drevet Sentrum Logopedi i 25 år.

Hun holder kurs og foredrag og hjelper ledere, lærere, selgere, foredragsholdere og andre som skal fremme sitt budskap til effektiv stemmebruk så de kan fremstå mer trygge, varme, imøtekommende, engasjerende eller inspirerende for sin samtalepartner eller sitt publikum. Hun hjelper også personer med symptomer på stemmevansker. Blant hennes kunder finner du Ringnes, Agder Fylkeskommune, Aldring og Helse, Kripos, Hiort advokatfirma, m.fl. Hun har blitt benyttet av NRK/EKKO og i Sporty Business Podcast som stemmeekspert.

Relaterte bærekraftsmål

Les også