Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
kulespill

Tema: Realfag

Lærerprat: Mekanikk

Oppdatert: 17. okt. 2023 Streaming

Har du lyst å lære klassisk mekanikk relativt fort og smertefritt? Det er nemlig ikke bare du og jeg som sliter med å forstå Newtons tre lover og klassisk mekanikk. Vi er faktisk så mange at vi forskes på! Krefter, snordrag, bevegelse... Hva er det vi ikke fatter eller begriper?

Førsteamanuensus Per Eilif Thorvaldsen ved Høgskulen på Vestlandet er utdannet fysiker og har nylig gitt ut sin egen lærebok i mekanikk. Boken Har du draget? distruberes gratis til alle interesserte. Skriving og trykking av boka har vært finanisert av arbeidsgiver og med støtte fra offentlige stipender.

I denne lærerpraten vil forfatteren presentere boka og tankene bak den, samt noen målinger av studenters kunnskap i klassisk mekanikk etter de har tatt eksamen. Hva strever elever og studenter som skal lære seg grunnleggende mekanikk med? Og hvordan kan vi bedre rekrutteringen til fysikkfaget og fysikkstudier i Norge?

Relaterte bærekraftsmål

Les også