Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Realfag

Lærerprat: Kjemieksperimenter

Oppdatert: 9. jan. 2024 Streaming

Tips og triks til aktuelle forsøk i Kjemi 1 og Kjemi 2. Vi ser på det didaktiske rundt kjemiforsøk.

Hedda Johannesen gjennomgår tre aktuelle forsøk som passer til kjemi-undervisning på videregående. Dette er en flott mulighet til å se forsøkene gjennomført i praksis, og ha muligheten til å stille spørsmål.

Dette er en ypperlig sjanse for deg som kanskje er litt uerfaren som lærer og usikker på gjennomføring av forsøk. Eller kanskje du er alene som kjemiker på din skole og savner noen å ha faglige didaktiske refleksjoner med? Selv erfarene lærere kan plukke opp noen tips her, da det nok er mange som gjennomfører litt ulike forsøk, eller har sine ulike tilnærminger.

Forsøk som gjennomgås:

  • Papirkromatografi
  • Forsøk med magnesium
  • Redoksreaksjon med hydrogenperoksid

Etter hvert forsøk tar vi en samtale rundt valgene som ble tatt, alternativer til gjennomføring, hvordan forsøkene kan knyttes til fagstoff i både Kjemi 1 og 2. Vi kommer og inn på hva man må passe på og hva man gjør dersom resultatene ikke blir som forventet.

Tekna Realfagslærerne

Tekna Realfagslærerne er et nettverk for realfagslærere og andre som er opptatt av undervisning og skolepolitikk. Nettverket jobber for å styrke realfagene i skolen og bidra til å øke lektorenes posisjon, rettigheter og faglige utvikling.  Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også