Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
elev foran skjerm

Tema: Realfag

Lærerprat: Bruk av digitale verktøy i matmematikkundervisning

Oppdatert: 17. apr. 2024 Streaming

Mange realfagslærere i grunnskolen opplever frustrasjon rundt de digitale kravene i læreplanen og føler seg utrygge på hvordan de skal legge opp undervisning knyttet til dette. Bli med på denne lærerpraten om bruk av digitale verktøy i matematikkundervisningen etter intensjonen i læreplanen.

For å hjelpe lærere å bli trygge nok til å få de digitale verktøyene inn i undervisningen startet prosjekt DigitAbel.
Nettstedet DigitAbel er åpent og inneholder ferdige læringsaktiviteter i flere digitale verktøy som Python, Excel og Geogebra.

Tanken er at digitabel.org skal være en ferdig strukturert bank med aktiviteter som kan hjelpe lærere med å komme i gang med digitale verktøy i undervisningen, uavhengig av forkunnskaper. Aktivitetene passer til de ulike matematiske emnene for 5. – 10. trinn og er forankret i læreplanen. Hver aktivitet har en video som viser og forklarer gjennomføringen. Læreren kan bruke aktivitetene og videoene til å forberede seg i forkant av en time, eller de kan gjøre aktiviteten sammen med elevene der og da. Oppgavene kan gjøres individuelt eller i grupper. Du som lærer kan få bruk for dette enten du bare trenger ideer, eller du vil ha mer støtte til å inkludere digitale verktøy i din undervisning.

DigitAbel skal også være en ressurs for bruk av digitale verktøy i naturfag, musikk, kunst og håndverk og valgfag programmering.

Jobber du i VGS?

DigiTabel gir deg mye godt innhold som kan brukes mot de elevene som trenger repetisjon i bruk av digitale verktøy.

Tekna Realfagslærerne

Tekna Realfagslærerne er et nettverk for realfagslærere og andre som er opptatt av undervisning og skolepolitikk. Nettverket jobber for å styrke realfagene i skolen og bidra til å øke lektorenes posisjon, rettigheter og faglige utvikling.  Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også