Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
kjemisk arbeid

Tema: Realfag

Lærerprat: Kjemikaliesikkerhet

Oppdatert: 25. apr. 2023 Streaming

Har du lurt på hvor du skal kaste brukte kjemikalier? Eller hvordan oppbevare sterke syrer og baser? Kanskje har du blitt pålagt å registrere kjemikalier i et system og merke forsvarlig?

Kjemikaliesikkerhet er utfordrende for mange skoler, og i en hektisk skolehverdag er det mye å tenke på rundt håndtering av kjemikalier, både i naturfag, biologi og ikke minst kjemi.

Nå kan du få hjelp! Nettressursen Kjemikaliesikkerhet i naturfag og kjemi (chesse.org/no) inneholder blant annet informasjon om hva som må til for å ha et godt HMS-system for skolens kjemi- og naturfagundervisning, anbefalinger om forsvarlig oppbevaring, merking, bruk og avfallshåndtering av kjemikalier, og prinsipper for risikovurdering av forsøk og aktiviteter. Vi gir tips om hva som finnes på nettstedet og hvordan det kan brukes.

I denne Lærerpraten møter du Karoline Fægri og Svein Tveit, som begge jobber ved Seksjon for kjemididaktikk ved Universitetet i Oslo. De gir oss innsikt i den nye nettressursen og hvordan kjemikalier håndteres forsvarlig.

Tekna Realfagslærerne

Tekna Realfagslærerne er et nettverk for realfagslærere og andre som er opptatt av undervisning og skolepolitikk. Nettverket jobber for å styrke realfagene i skolen og bidra til å øke lektorenes posisjon, rettigheter og faglige utvikling.  Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også