Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
bildekollasj av tre lektorer i en undervisiningssituasjon med
Lars Eivind, Helena og Mari er realfagslærere og fornøyde Tekna-medlemmer

Tema: Realfag

Hvorfor være medlem i Tekna som lektor?

Publisert: 15. juni 2023

Lektorene Lars Eivind, Helena og Mari er stolte over faget sitt, hvor de ønsker å holde seg oppdatert. Som Tekna-medlemmer har de tilgang til over 1500 gratis kurs og konferanser hvert år.

Lars Eivind

Lars Eivind Lervåg
Lars Eivind Lervåg, 38 år Avdelingsleder i realfag, KG

– Jeg er fysiker, så faget er en stor del av identiteten min. Det har vært hovedgrunnen til at jeg har forblitt Tekna-medlem også etter studiene: De har en faglig forankring, i tillegg til å være en fagforening.

–  Det viktigste er selvfølgelig å være organisert, men jeg opplever at Tekna har gitt meg relevante kurs og medlemsfordeler hele veien: Gjennom studietiden, som lektor og nå som jeg er avdelingsleder i realfag. Tekna har mer for lærere enn mange tror.

Helena

Helena Anzjøn
Helena Anzjøn, 27 år Lektor på Wang toppidrett

– Jeg ble med i Tekna på grunn av forsikringene, men jeg har blitt på grunn av den faglige tyngden. De holder meg oppdatert på dagsaktuelle temaer innen kjemi, biologi, matematikk og naturfag.

– Også gjør de at jeg får større innblikk i hva elevene mine kan utdanne seg til, og hva som skjer i verden – rundt mine fag. Det oppleves trygt å vite at Tekna følger med på hva vi lærere trenger input på!

 

Mari

Mari Fenn Kristiansen
Mari Fenn Kristiansen, 32 år Kuben vgs

– Der jeg jobbet før var jeg det eneste Tekna-medlemmet, men for meg var det uaktuelt å bytte til en annen fagforening. Det er ingen andre som har den faglige styrken i realfagene, og jeg setter stor pris på å ha et faglig og sosialt fellesskap også utenfor arbeidsplassen!

– Spesielt gruppen Tekna realfagslærerne og programmeringskurs har vært nyttige som lektor, og har gjort at jeg har blitt kjent med flere som er interessert i det samme som meg.

Tekna Realfagslærerne

Tekna jobber for å styrke realfagene og lektorenes posisjon i samfunnet. Vi tilbyr kurs og møteplasser for lærere, hvor vi bidrar til kompetansepåfyll, nettverk og kunnskap.

Les også