Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
elever med engangsbriller og kjemifrakker

Tema: Realfag

Hva skal til for å løse realfagskrisen?

Oppdatert: 24. mai 2023 Streaming

Vi står i en realfagskrise. Det er kritisk mangel på folk med realfagskompetanse i arbeidslivet, samtidig svikter rekrutteringen til særlig matte og fysikk i skolene. Hvordan skal vi snu trenden og sikre samfunnets behov i årene som kommer?

Dette er et av spørsmålene vi stiller blant annet Ola Borten Moe i dette webinaret om realfagslæreren og fremtidens kompetansebehov.

Realister og realfaglig kompetanse er avgjørende for å møte dagens og fremtidens utfordringer. Samtidig som næringslivets behov for kompetanse innen teknologi og naturvitenskap øker, svikter rekrutteringen:

Færre tar fordypning i realfag på videregående skole, færre velger realfaglige studier, færre tilegner seg kompetansen Norge trenger.

Den sviktende rekrutteringen til realfagene forsterkes ved at de videregående skolene sliter med å gi et fullverdig tilbud til elever som ønsker realfaglig fordypning. Det er også stadig færre søkere til lærerutdanningene i realfag, og mange realfagslærere velger å jobbe i privat næringsliv når de er ferdig utdannet.

På dette arrangementet møter du politikerne, næringslivet, akademia og lærerne selv til grundige debatter om hvordan vi kan klare å snu disse trendene. Er det i det hele tatt mulig eller går vi mot et samfunn uten realister? Og trenger vi egentlig fysikklæreren?

Tekna Realfagslærerne

Tekna Realfagslærerne er et nettverk for realfagslærere og andre som er opptatt av undervisning og skolepolitikk. Nettverket jobber for å styrke realfagene i skolen og bidra til å øke lektorenes posisjon, rettigheter og faglige utvikling.  Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også