Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en kvinne i labor

Tema: Bio- og klima

Stamceller – det fleksible arvematerialet

Oppdatert: 20. okt. 2020 Streaming

Teknologiske framskritt gjør at stamceller i framtida vil være viktig i medisinsk behandling. Stamcelleforskning er like interessant som det er omdiskutert.

I dette foredraget vil professor Joel C. Glover fortelle om hva stamceller er og hvilke typer som finnes. Hva kan de egentlig brukes til?

Du vil få lære om in vitro sykdomsmodeller, som gjør det mulig å studere sykdomsmekanismer i laboratoriet, om organoider hvor man får stamceller til å danne "mini"-utgaver av kroppens organer, og om 3D celleprinting og andre teknologier som brukes til å fremstille nytt vev og nye organer.

I tillegg vil vi få en innføring i stamcelleforskningen som foregår i Norge og internasjonalt. Hva vil fremtiden bringe?

Vil du bli varslet om nye webinarer av denne typen? Bli med i fagnettverket Tekna Biotek

Profilbilde av Joel Glover

Joel C. Glover

leder Laboratory of Neural Development and Optical Recording (NDEVOR) ved Avdeling for molekylær medisin, Seksjon for fysiologi, Universitetet i Oslo

Joel C. Glover forskningsfokus er utviklingen og regenerasjon av nevrale forbindelser og nettverk i hjernen og ryggmargen, nevronal differensiering fra humane stamceller, etablering av in vitro sykdomsmodeller basert på indusert pluripotente stamceller (iPS celler) laget fra pasienter med nevrologiske sykdommer, og potensielle terapeutisk bruk av humane stamceller.

Tekna Biotek

Tekna Biotek jobber for kunnskapsformidling og nettverksbygging innenfor en bred definisjon av fagområdet, som biomedisin, molekylærbiologi, ernæring og matvitenskap. Vi jobber også for gode vilkår for forskning, innovasjon og næringsliv, og svarer på høringer, arrangerer politiske debatter og lager politiske utspill. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også