Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Hans Borchsenius  og Karoline Andaur
Foto:Preben Torgalsbøen

Tema: Bio- og klima

Naturtoppmøtet i Montreal - hva ble resultatet?

Oppdatert: 25. jan. 2023 Streaming

Generalsekretær Karoline Andaur i WWF kom til oss i TEKNA for å fortelle oss om naturkrisa, og om hva som helt konkret kom ut av naturtoppmøtet i Montreal i desember 2022.

Verdens ledere skal møtes fra 7. til 17. desember i Montreal i Canada for å forhandle frem en ny global naturavtale. Dette naturtoppmøtet er nr. 15 i rekken for medlemslandene i FNs konvensjon for biologisk mangfold. Naturkrisen vi nå står overfor er den største på 66 millioner år. Da forsvant dinosaurene i den hittil siste masseutryddelsen. Men dagens krise er menneskeskapt. Siden 1970 har ville dyrebestander på jorda blitt redusert med 70 prosent. Én million arter er truet av utryddelse. Det er mer enn på noe annet tidspunkt i menneskets historie, og det truer naturens evne til å livnære oss.

Om foredragsholderen

Karoline Andaur er generalsekretær i WWF Verdens naturfond hvor hun har vært siden 2009, blant annet som fagsjef, næringslivsansvarlig og nestleder. Andaur har gjennom årene har jobbet mye med WWFs internasjonale organisasjon og har god kjennskap til de store internasjonale miljø- og klimaspørsmålene. Hun kom til WWF fra en jobb i budsjett- og komitesekretariatet på Stortinget. Andaur er utdannet sosial antropolog fra Universitet i Oslo.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Relaterte bærekraftsmål

Les også