Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av flere kvinner på en åker

Tema: Bio- og klima

Motvekst og grønn vekst

Tekst av Ilse Ros Oppdatert: 19. okt. 2020 Streaming

Motvekst, eller degrowth, og grønn vekst og er to forskjellige konsepter som skal kunne hjelpe oss å nå klimamålene våre og bevare artsmangfoldet på jorda. Men hvordan vil de to konseptene, på hvert sitt vis, løse disse utfordringene uten å lede oss til økonomisk ruin? Hva vil det si for politikken vår, for bedrifter, arbeidsplasser og for mannen i gata?

Vil du bli varslet om nye webinarer av denne typen? Bli med Fagnettverket Tekna Klima

Carlo Aall og Per Espen Stoknes introduserer oss for konseptene motvekst og grønn vekst. De vil gi oss en kort bakgrunnshistorie og dele sine tanker om hva konseptene betyr for Norge – og hvordan en eventuell implementering vil se ut i praksis for blant annet Tekna medlemmer og virksomhetene de jobber i. Etter presentasjonene åpner vi opp for en felles spørsmålsrunde med innspill fra publikum.

Carlo Aall

Carlo Aall

Forsker, Vestlandsforskning og Høgskulen på Vestlandet 

Carlo Aall, er utdannet naturforvalter ved NMBU i 1987, og har tatt doktorgrad ved Universitetet i Aalborg i 2002. Tittelen på avhandlingen var "Forandring som forandrer? Fra miljøvernpolitikk til bærekraftig utvikling i norske kommuner". Han har siden 1990 arbeidet som forsker ved Vestlandsforsking, og har siden 2016 hatt en bistilling som professor II ved Høgskulen på Vestlandet. Siden 2019 har han vært leder for det nyopprettet Norsk senter for bærekraftig klimatilpassing (Noradapt) ved Vestlandsforsking.

Per Espen Stoknes

Per Espen Stoknes

forfatter, politiker, entreprenør og førsteamanuensis

Utdannet som psykolog med doktorgrad innen grønn økonomi fra Universitetet i Oslo har han vært aktiv innen debatten om alternative vekstparadigmer og grønn vekst. Han leder senteret for grønn vekst ved BI, og har nylig publisert en ny bok: «Grønn Vekst, en sunn økonomi for det 21. århundre». Han han fikk også mye oppmerksomhet for boken «Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming» først publisert på engelsk i 2015. Han er vararepresentant for Oslo i den nåværende stortingsperiode for MDG.

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket