Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sigrid Bratlie holder foredrag

Tema: Bio- og klima

Bio- og genteknologi i matproduksjon

Oppdatert: 9. juni 2021 Streaming

Genteknologi som pådriver for det grønne skiftet. Hvordan forskning og utvikling innen dyre- og planteavl kan bidra til bærekraftig mat- og fôrproduksjon.

  • Bioteknologi og genteknologi som verktøy
  • Eksempler på bruksområder for dette i plante- og dyreavl, med fokus på mat- og fôrproduksjon
  • Hva foregår politisk på dette området i Norge og i EU?
  • Undersøkelse av forbrukernes holdninger

Om foredragsholder:

Sigrid Bratlie jobber til daglig i Heidner Biocluster, Sigrid Bratlie følger utviklingen innen bioteknologi tett, og er en av landets mest kunnskapsrike personer på feltet. Hennes spesialitet er å gjøre komplisert stoff om biologi og bioteknologi forståelig og underholdende for alle – fra akademikere og byråkrater til skoleelever og mannen i gata.

Sigrid er profilert i media, blant annet som forfatter av populærvitenskapelige artikler og kronikker, som kilde i journalistiske saker om bioteknologi, og som gjest i radio og TV. Blant annet er hun «fast» paneldeltaker i Abels tårn på NRK P2/ NRK 2, og har vært gjest i ulike programmer som Newton, Viten og Vilje, Evig Ung, Dagsnytt 18, Ekko, Norgesglasset, Nyhetsettermiddag og God Morgen Norge.

Sigrid Bratlie

Sigrid Bratlie

Prosjektleder NCE Heidner Biocluster

Sigrid er utdannet molekylærbiolog ved University of Glasgow og Imperial College London i Storbritannia. Hun har en PhD fra Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet, et arbeid som ble tildelt H.M Kongens Gullmedalje i 2015.

Les også