Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Christian Steel

Tema: Bio- og klima

Bærekraftig skogbruk - hvordan hogge skogen og beholde den?

Oppdatert: 9. feb. 2022 Streaming

Møt Christian Steel fra Sabima som forteller om hvordan vi kan stanse tapet av det biologiske mangfoldet i skogene våre.

Av de nesten 5000 artene på den norske rødlista, finnes så mye som halvparten i skog. Det betyr at en bedre forvaltning av skogen er sentralt for å stanse tap av biologisk mangfold i Norge. Klarer vi ikke å snu naturkrisen, vil den bli like skadelig og kostbar for samfunn og velferd som klimaendringene.

Skogbruk er en viktig næring i Norge, som gir oss et råstoff vi trenger til mange formål, men dagens skogbruk er åpenbart ikke tilstrekkelig bærekraftig siden så mange planter, dyr og sopp er i ferd med å forsvinne. Noen piler peker også i riktig retning i skogen, og miljøorganisasjonen Sabima mener det er mulig å kombinere et aktivt skogbruk med en bedre utvikling for skogens mangfold.

Om foredragsholderen

Christian Steel er biolog og generalsekretær i Sabima, og jobber mye med skogforvaltning og skogbruk – blant annet gjennom forhandlinger med skognæringen om standarder for miljøsertifisering.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Relaterte bærekraftsmål

Les også