Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Industrielle revolusjoner

Tema: Ledelse og utvikling

Ny global gullalder?

Tekst av Hans Kåre Flø Publisert: 10. mai 2017 Streaming

Se spesialseminar med den internasjonalt kjente paradigmeskifteforskeren Carlota Perez, som sier at nøkkelen til å realisere en ny gullalder ligger i forståelsen av hvordan tidligere revolusjoner har skjedd. Men da må vi forstå at denne revolusjonen, som alle de tidligere, vil bryte logikken fra den forrige!

Digitaliseringens velsignelse: Fra forvirring og frykt til en ny global gullalder?

Den internasjonalt kjente forskeren innen tekno-økonomiske paradigmeskifter: Carlota Perez, sier at nøkkelen til å realisere en ny gullalder ligger i forståelsen av hvordan tidligere revolusjoner har skjedd. Men da må vi forstå at denne revolusjonen, som alle de tidligere, vil bryte logikken fra den forrige!

I følge Carlota Perez er svaret ja!
Hvis vi takler dagens utfordringer riktig, kan vi se frem mot en bærekraftig global gullalder. Nøkkelen ligger i å forstå mønsteret i tidligere industrielle revolusjoner.

Carlota Perez kom til Tekna 10.mai:

Oppskriften denne gangen kan være å erstatte det amerikanske livsstilsidealet med et europeisk der Norden er i føringen. Samtidig må statene endre spillereglene i økonomien for å utløse endringen, vi må styrke fattige land så de blir gode markeder for den nye tids varer og tjenester og vi må designe det hele slik at vi redder kloden samtidig.
CarlotaPerezSmall_ForWebLurer du på hvordan? Se opptaket ovenfor.
Du kan finne en liten smakebit på Carlota Perez resonnementer her (YouTube).

Carlota Perez er Visiting Professor, London School of Economics (LSE), UK, Professor of Technology and Development, Nurkse Institute, TUT, Estland og Honorary Professor, SPRU, University of Sussex, UK.

Her er Carlota Perez’ egen beskrivelse av sin tematikk(PDF,eng.). Hennes innlegg vil bli en passende fremstilling av disse temaene.

Les også