Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gruppe som finner økonomisk informasjon i illustrasjoner

Tema: Ledelse og utvikling

EUs EIC Accelerator finansiering for oppstartsbedrifter og SMBer

Oppdatert: 18. apr. 2023 Streaming

Hvem kan søke? Hør om dette - mer om søkeprosessen og hva som dekkes av ordningen. Innovasjon Norge og Tekna Egen Bedrift arrangerte seminar om EIC Accelerator:

EIC Accelerator støtter små og mellomstore bedrifter, start-ups og spin-outs med å utvikle og skalere banebrytende nye løsninger og produkter. Ordningen er åpen for alle bransjer, men innovasjonen må bidra til å løse ett eller flere av FNs bærekrafts mål/globale samfunnsutfordringer.

Det gis prioritet til "deep tech", det vil si en innovasjon eller løsning basert på en krevende teknologisk utvikling eller en vitenskapelig basert oppfinnelse eller oppdagelse. Løsningen/produktet må være pilottestet i et relevant industrielt miljø (TRL 5-7) og pengene fra EIC Accelerator skal bidra til skalering og klargjøring til markedsintroduksjon.  EIC ønsker spesielt søknader fra start-ups og SMBer med kvinner i ledelsen.

Støtten som bevilges er betydelig, opptil € 2,5 millioner (70% av totalkostnaden) for innovasjonsutviklingskostnader, inkludert demonstrasjon av teknologien i relevante miljøet, prototyping og demonstrasjon på systemnivå, FoU og testing som kreves for å møte regulatoriske og standardiseringskrav, forvaltning av intellektuell eiendom, og klargjøring for markedsintroduksjon (opptil TRL 9). Bedriften kan også søke aksjekapital i form av direkte egenkapitalinvesteringer eller kvasi-egenkapital som konvertible lån på opptil €15 millioner som forvaltes av EIC Fund for oppskalering og andre relevante kostnader.

De selskapene som kvalifiserer seg får dekket bistand fra en EUs godkjente coach som kan bistå med å utforme hoved søknaden og møtet med EIC jury. Norge Forskningsråd bidrar med NOK 75 000 til skrivingen av hoved søknaden.

Tekna Egen bedrift

Tekna Egen bedrift jobber for gode rammebetingelser for selvstendig næringsdrivende og tilbyr næringsdrivende Tekna-medlemmer juridisk rådgivning, kolleganettverk, med mere. Nettverket er kun for medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også