Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
to jobber med reagensrør på lab

Tema: Forskning

Fremdrift i forskning

Oppdatert: 28. sep. 2021 Streaming

Tiden går, og du har kanskje kun prosjektmidler for en begrenset periode. Hvordan strukturere arbeidsdagene og sørge for at du har fremdrift i ditt forskingsarbeid? Få tips til hvordan du kan strukturere forskerhverdagen, sikre fremdriften og også hvordan vi kan forberede oss på å jobbe mer digitalt fremover.

Som forsker, stipendiat eller postdoktor har du antakelig opplevd at prosjekter og arbeidsoppgaver har blitt endret eller utsatt. Kanskje har feltarbeid blitt satt på vent, eller du har av andre årsaker hatt lavere progresjon enn forventet?

Det siste halvannet året, med en pandemi som ekstra usikkerhetsfaktor, har nok heller ikke gjort det enklere å følge et planlagt prosjektløp. Mange har også måttet endre måten de har jobbet på under pandemien.

Hvordan skal vi fremover møte forpliktelser og fremdriftskrav i både internt- og eksternt finansierte, og også internasjonale prosjekter? Hvilke muligheter og potensielle utfordringer kan ligge i utvidet bruk av digitale verktøy?


På dette webinaret kan du høre:

  • Nenitha Dagslott fra forskningsrådet som skal fortelle om sine erfaringer fra da hun jobbet som forsker i et SFF.
  • Pierre Lison representerer Akademiet for Yngre forskere, og jobber til daglig på Norsk regnesentral der han forsker på kunstig intelligens. Pierre skal snakke om hva det er lurt å tenke på for å sikre fremdrift.
  • Vibeke Alm er dr.scient. og seniorrådgiver innen forskningsinfrastruktur fra UiO, hvor hun bla jobber med store satsninger, og rådgivning knyttet til forskningsinfrastruktur. Hun er også koordinator for forskingsinfrastrukturutvalget, og for fagråd for kjernefasiliteter. Hun skal fortelle om fremdrift i forskning ut fra et "støtteapparatperspektiv"

Les også