Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Energiewende

Tema: Energi

Tysklands Energiewende

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 11. mars 2019 Streaming

Tysklands Energiewende, det grønne kjernekraftfrie skifte til fornybar energi. Faggruppe for Energi, industri og miljø inviterer til foredrag. Se opptak:

Hvor går veien videre for Tysklands Energiewende?
Og hva skal til for at Kohleausstieg blir en suksess?

Energiwende er Tysklands planlagte overgang til en lav-karbonutslipps kjernekraftfri økonomi. Deres grønne skifte innen energi, har bidratt globalt til vekst av fornybar energi. Dette har de blant annet fått til med subsidier av fornybar energi, spesielt vind- og solenergi. Tyskland når allikevel ikke de målene de hadde pålagt seg selv innen 2020. De klarer ikke sin planlagte CO2-reduksjon. Denne kjensgjerningen medfører at de nå ser på en mulig kullutfasing – Kohleausstieg.

FEIM har invitert Tor Kristian Haldorsen som jobber i Norsk-Tysk Handelskammer med prosjekter knyttet til norsk og tysk energisektor til å snakke om Tysklands Energiewende.

Tor Kristian Haldorsen: Veien videre for Tysklands Energiewende (PDF)

FEIM (Faggruppe for energi, industri og miljø) har streamet en rekke av sine foredrag. Opptak fra foredrag innen energitematikk finner du her.

Les også