Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Guiyang i Kina

Tema: Energi

Made in China 2025

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 13. feb. 2019 Streaming

Hør om Kinas industrielle og økonomiske utvikling. Hvordan har det seg at Kina har gjort det så bra de siste tiårene? Og hva vil skje fremover?

Om Kinas økonomiske og industrielle utvikling

13. feb. inviterte Tekna til foredrag om Kinas økonomiske og industrielle utvikling de siste tiår. Hvorfor har Kina gjort det så bra de siste tiårene? Og hvordan vil Kina gjøre det fremover? Kan det fortsette i samme tempo? Har USA grunn til å være bekymret for sin ledende verdensposisjon?

Det var Kjell Stenstadvold som ga oss innblikket i Kinas økonomiske og industrielle utvikling de siste ti-årene og om Kinas fremtidsutsikter. Han har blant annet lang fartstid i Norsk Hydro, hvor noen av årene var i Kina. Han har også vært lærer og forsker ved Norges Handelshøyskole, vært direktør i NHOs bransjeforening for kraftkrevende energi og miljøsjef for prosessindustrien i Norge.

«Just do it»

Se opptak:

Det var FEIM (Faggruppe for energi, industri og miljø) som arrangerte.
FEIM har sørget for streaming av en rekke foredrag med ulike temaer. De som har energitematikk finner du her, men FEIM har også blant annet opptak av foredrag på infrastrukturbloggen og på biologibloggen.