Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av gress og himmel med H2 tegnet inn

Tema: Energi

Produksjon av hydrogen uten CO2-utslipp

Oppdatert: 2. feb. 2021 Streaming

ZEG Power har teknologi for fremstilling av hydrogen basert på gass, hvor CO2 fanges som en integrert del av prosessen

Teknologiutviklingen startet 2001, og selskapet ble etablert i januar 2008 som en spin-off fra Institutt for energiteknikk (IFE). Selskapet har lagt ned betydelige ressurser i forskning og utvikling av ZEG-teknologien. Både fossile og fornybare brensler kan brukes, og teknologien er også meget fleksibel med hensyn til bruksområder og størrelse på anlegg. Selskapet skal nå oppskalere og kommersialisere teknologien, i samarbeid med industrielle partnere, støttet av sterke eiere og positive markedstrender.

CEO i ZEG Power, Kathrine Ryengen, vil i dette foredraget gi en innføring i teknologien og hvilke konkrete planer selskapet har for å vokse i tiden fremover.

Last ned presentasjonen:

Om du synes hydrogen som energikilde er interessant, så finner du opptak fra et miniseminar høsten 2020 med dette temaet.

Du kan også melde deg på et arrangement 11. februar 2021 med tittelen Norge som energinasjon: Hvordan kan hydrogen spille en viktig rolle i omstilling av energisektoren

Les også