Nærbilde av bølger i solskinn

Energibloggen

Fra Condeep til flytende havvind i betong

13. okt. 2020 Streaming

Dr.techn. Olav Olsen AS har utviklet flere forskjellige konsepter og tekniske løsninger for offshore vind, mest kjent OO-Star Wind Floater. I dette foredraget vil Erik Løkken Walter fortelle om veien inn i havvind, og spesielt flytende havvind, med fokus på hvilken ny kunnskap som har vært viktig for å designe slike konstruksjoner.

13. OKT. KL. 11:30–13:00

Dr.techn. Olav Olsen ble først kjent for sine bidrag til designet av de store Condeep-plattformene. De siste 15 årene har selskapet satset hardt på flytende havvind, hvor erfaringen fra Condeep-plattformene har kommet godt med i utformingen av deres konsept OO-Star Wind Floater. Selskapet har i tillegg bistått Equinor i forbindelse med Hywind Scotland og Hywind Tampen. Utover dette har selskapet bidratt i utviklingen av konsepter for bølge-, tidevann-, sol- og termisk energi.

Om foredragsholder Erik L. Walter er seniorrådgiver innen fornybar energi i Dr.techn. Olav Olsen, der han jobber med koblede analyser av flytende vindturbiner samt utviklingen av OO-Star Wind Floater. Han har tidligere jobbet i DNV GL, der han også var involvert i et spenn av kommersielle og forskningsrettede prosjekter relatert til flytende vind. Erik har en mastergrad i teknisk fysikk fra NTNU (2011).

Dette er et arrangement i regi av SeniorTeknologene. SeniorTeknologene er en faggruppe som dekker et bredt spekter av teknologiske fagfelt og er åpen for Tekna-medlemmer fra 60 år og oppover. Gruppen har som formål å være en faglig og sosial møteplass for Teknas seniormedlemmer. Les mer om SeniorTeknologene her

Les også