Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Nærbilde av bølger i solskinn

Tema: Energi

Fra Condeep til flytende havvind i betong

Oppdatert: 13. okt. 2020 Streaming

Dr.techn. Olav Olsen AS har utviklet flere forskjellige konsepter og tekniske løsninger for offshore vind, mest kjent OO-Star Wind Floater. I dette foredraget vil Erik Løkken Walter fortelle om veien inn i havvind, og spesielt flytende havvind, med fokus på hvilken ny kunnskap som har vært viktig for å designe slike konstruksjoner.

13. OKT. KL. 11:30–13:00

Dr.techn. Olav Olsen ble først kjent for sine bidrag til designet av de store Condeep-plattformene. De siste 15 årene har selskapet satset hardt på flytende havvind, hvor erfaringen fra Condeep-plattformene har kommet godt med i utformingen av deres konsept OO-Star Wind Floater. Selskapet har i tillegg bistått Equinor i forbindelse med Hywind Scotland og Hywind Tampen. Utover dette har selskapet bidratt i utviklingen av konsepter for bølge-, tidevann-, sol- og termisk energi.

Om foredragsholder Erik L. Walter er seniorrådgiver innen fornybar energi i Dr.techn. Olav Olsen, der han jobber med koblede analyser av flytende vindturbiner samt utviklingen av OO-Star Wind Floater. Han har tidligere jobbet i DNV GL, der han også var involvert i et spenn av kommersielle og forskningsrettede prosjekter relatert til flytende vind. Erik har en mastergrad i teknisk fysikk fra NTNU (2011).

Dette er et arrangement i regi av Seniorteknologene. Seniorteknologene er en faggruppe som dekker et bredt spekter av teknologiske fagfelt og er åpen for Tekna-medlemmer fra 60 år og oppover. Gruppen har som formål å være en faglig og sosial møteplass for Teknas seniormedlemmer. Les mer om Seniorteknologene her

Les også