Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Digitalisering på sokkel

Tema: Energi

Digitalisering av Kværner

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 29. jan. 2020 Streaming

Digitalisering av Kværner har gjort dem konkurransedyktige i en tøff internasjonal konkurranse med lavkostland. Se hvordan EPC-bedriften har fått til dette.

Digitalisering i hele verdikjeden gjør Kværner konkurransedyktig

Hør om hvordan digitalisering har klart å gjøre Kværner konkurransedyktig i kampen om store kontrakter i offshore markedet. Kværner konkurrerer om komplekse leveranser som inkluderer utvikling, bygging og drifting (eller mer korrekt EPC: Engineering, Procurement and Construction). De konkurrerer med land med svært mye lavere lønninger, men vinner kontrakter.

Faggruppe for Energi, Industri og Miljø (FEIM) inviterte Kværners IT direktør Frode Strand. Han ble forøvrig kåret til fremste IT-leder i 2018. Frode fortalte hvordan Kværner har klart å posisjonere seg så godt i denne konkurranseutsatte bransjen.

Frode Strand Presentasjon Digitalisation Tekna 29 Jan 2020 kompr

Kværner Brug ble etablert i 1853. Kværner-navnet ble borte etter en fusjonering med Aker (Aker Kværner) i 2000 og en navneendring til (kun) Aker i 2008. I 2011 ble Kværner reetablert som et EPC-selskap.

Faggruppe for Energi, Industri og Miljø (FEIM) har streamet en rekke av sine arrangementer som du kan finne i opptak.

Les også