Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Drivhuseffekt – topp

Tema: Energi

CCS Karbonfangst og -lagring

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 2. mai 2019 Streaming

CCS Karbonfangst og -lagring. Hør hvordan det kan brukes i Norge for at vi skal kunne nå våre klimamål. Se video fra miniseminar.

Hva skjer innen CCS? Se opptak fra miniseminar 2. mai

Karbonfangst og – lagring, CCS (Carbon Capture and Storage), er antagelig det viktigste klimatiltaket Norge kan iverksette for å nå klimamålene våre.

CCS som klimatiltak og hvilken rolle CCS kan spille for å nå norske klimamål.

Camilla Svendsen Skriung jobber internasjonalt med CCS i Zero. Hun ga en innføring i CCS som klimatiltak og snakket om hvilken rolle dette kan spille for å nå norske klimamål. Betongproduksjon og avfallshåndtering er to interessante områder.

Karbonfangstprosjektet på Klemetsrud

Jannicke Bjerkås, Direktør CCS (karbonfangst og lagring) hos Fortum Oslo Varme fortalte om karbonfangstprosjektet på Klemetsrud. Energigjenvinningsanlegget står for 14% av Oslos CO2-utslipp og kan fange 400 000 tonn CO2 per år. Jannicke fortalte hvordan de tester en fangstteknologi basert på en spesifikk røykgass. Prosjektet er en del av et stort norsk fullskalaprosjekt som omfatter både karbonfangst og permanent karbonlagring.

Hva mener Tekna?

Politisk rådgiver i Tekna Pål-André Lund skisserte hva Tekna tenker om CCS:

Presentasjoner

Les mer om Tekna Klima.

Les også