Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
kjernekraft

Tema: Energi

Bli med og diskuter kjernekraft!

Oppdatert: 9. mai 2023

Velkommen til å stille spørsmål, men også selv bidra med svar og delta i en faglig diskusjon rundt alle aspekter rundt kjernekraft som energikilde.

Vi håper du som deltar vil være med å belyse de nye teknologiene på området, hvordan de lar seg realisere og komme i normal drift, samt deres anvendelsesområder og fortrinn i energimiksen. Men også hvordan verdikjedene er, og særlig med tanke på avfall og dets mulige negative påvirkning på mennesker og natur.

Vanskelig diskusjon

Vi vet at kjernekraft er belemret med negative følelser hos mange, og nettopp derfor er det viktig at vi i diskusjonen er sannhetssøkende og hele tiden stiller spørsmål ved gjeldende hypoteser der begge er faglig fundert, både hypotese og det utfordrende spørsmålet. I jakten på gode løsninger og sannhet har vel de fleste av oss oppdaget at vi ender opp med å uttrykke virkeligheten, særlig den som handler om fremtid, i form av sannsynlighetvurderinger og risiko. Da må vi også adressere risiko, beredskap og tiltak mest mulig konkret.

Det hadde vært vakkert om vi kunne få innspill og diskusjoner på så mange vinklinger som mulig i dette fora over tid. Du er velkommen til å invitere andre som har noe å bidra med inn i diskusjonen, enten for komme med innlegg eller for å stille spørsmål.

For oss er dette en test på medlemmers motivasjon og engasjement for å bidra i en vanskelig faglig diskusjon med hverandre. Og vi vil bruke både diskusjonen og resultatene til å adressere og løfte problemstillinger også utenfor diskusjonen, anonymt.

Hvordan deltar du?

Til denne testen benytter vi en teknisk plattform som heter Discord. For å være med må du registrere deg med epostadresse og fødselsdag, det er for å verifisere at du er en faktisk person, og vil kun være kjent for arrangøren (oss). I diskusjonen velger du et navn helt fritt, enten en forkortelse av ditt eget, eller noe helt annet, og det er det som er synlig for de andre.

Registrer deg her og delta i diskusjonen!

Finn flere ressurser og les mer om kjernekraft på Teknas energiblogg.

Relaterte bærekraftsmål

Les også