Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Nærbilde av ladekabel som lader en elektrisk buss

Tema: Energi

Batterifabrikker – Norges neste industrieventyr?

Oppdatert: 6. apr. 2021 Streaming

Hva er en batterifabrikk, og hvordan fungerer den? Vi har hørt både skryt og bekymringer for etableringen av batterifabrikker i Norge. Gir de så mange arbeidsplasser som de lover, og bruker de opp all overskuddskraften vår samtidig. Er det dette vi skal leve av etter oljen?

Vi har lenge hørt om det grønne skiftet og slagord som "Fremtiden er elektrisk". Hva betyr det egentlig? I en elektrisk fremtid trenger vi mange batterier, og det er flere spennende prosjekter i både Norge og Norden. Et av disse står Morrow for.

Morrow er et selskap hovedsakelig eid av Bjørn Rune Gjelsten og Agder Energi, og Bellona er også blant eierne med en liten eierandel. Før jul bestemte de seg for at deres batterifabrikk skal plasseres i Arendal.

Norsk Elektroteknisk Forening (NEF) inviterer til foredrag av Terje Andersen som er CEO i Morrow. Han vil gi vil fortelle oss om deres prosjekt og hvordan de ser på fremtiden.

Les også