Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
ventilasjon

Tema: Bygg

Moderne ventilasjon i næringsbygg

Oppdatert: 22. nov. 2023 Streaming

Store næringsbygg krever energi-effektive løsninger for ventilasjon. I kontorbygg er det viktig å sikre et godt inneklima og i store industribygg trengs det riktig oppvarming og kjøling i lager og produksjonslokaler.

Krav til ventilasjonsløsninger må balanseres mot energibruk og kostnader. I miljøsammenheng bør de mest energieffektive ventilasjonsløsningene velges, og det vil også påvirke utformingen av bygget fordi teknisk utstyr tar plass.

I planleggingen må det tas hensyn til både hva som kreves for å få et godt inneklima og om ventilasjonen skal gi oppvarming eller kjøling.

Passivhus-standarden stiller krav til ventilasjon, og det kan velges mellom balansert ventilasjon eller fortrengningsventilasjon, sentralisert eller desentralisert.

Utforming av en optimal ventilasjonsløsning krever involvering av flere fagområder og det må tas en rekke valg i prosessen.

 • Krav til energieffektive ventilasjonsanlegg
 • Status, erfaringer og utfordringer

På programmet

 • Forskningsutfordringer og behov for kunnskap og teknologi knyttet til ventilasjon i bygninger – og ny anvisning for filtrering i ventilasjonsanlegg,
  Sverre B. Holøs, SINTEF
 • Innovative løsninger for ventilasjon i næringsbygg som ivaretar energi og miljø bedre enn tradisjonelle metoder,
  Stein Gerhard Johannessen, Caverion
 • Økonomiske og miljømessige fordeler ved å velge nye moderne ventilasjonsløsninger for næringsbygg,
  Mads Mysen, GK

Du finner masse stoff om energieffektivisering og omlegging til fornybare energikilder under Lavenergiprogrammet, som Tekna overtok fra DiBK i 2018.

Tekna Bygg og anlegg

Tekna Bygg og anlegg er nettverket som holder deg oppdatert om hva som skjer i bransjen. Delta på gratis webinarer og seminarer eller skaff deg ny kompetanse gjennom et av mange kurs fra ulike tilbydere; Tekna Bygg og anlegg samler tilbud fra sterke fagmiljøer innenfor alle områder innenfor bygg- og anleggsbransjen. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også