Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lean

Tema: Bygg

LEAN for byggebransjen

Tekst av Tor Børre Mosland Publisert: 27. okt. 2016 Streaming

Mangler BA-bransjen Lean-kompetanse? Se seminar om LEAN i byggebransjen, fra byggherres perspektiv. Metoden LEAN ble forklart og vi fikk høre om Statsbyggs erfaringer med Lean under prosjektering og oppføring av Kunst og designhøgskolen i Bergen.

Opptak fra presentasjonene

Hva er Lean, og hvordan få sterkere effekt av Lean i dine «bygg-team»?

v/ Erik Holm, BUSINESS INNOVATION AS

Presentasjonen til Erik Holm, Business Innovation(PDF)

Hvilke erfaringer har Statsbygg ved bruk av LEAN? Prosjektering og oppføring av Kunst- og designhøgskolen i Bergen

v/ Hans Thomas Holm, Statsbygg

Lean for byggebransjen

LEAN handler om helhetstenkning, flyt og kontinuerlig forbedring, noe som er svært relevant for bygg- og anleggsbransjen.
• Er vi gode nok på denne metodikken/arbeidsmåten?
• Hvilke erfaringer har vi?
• Blir byggeprosessen mer effektiv ved bruk av LEAN?
• Hvor kan vi eventuelt spare?

Forutsigbarhet i fremdriften i et bygg- eller anleggsprosjekt krever kontroll på aktivitetene; når aktivitetene skal være ferdig, varighet, forventet ressursforbruk og forutsetninger for gjennomføring.
Bransjens største utfordring er samlet planlegging for alle involverte fag og eierskap til planen.
– I følge anerkjent Lean ekspert handler Lean først og fremst om å forstå grunnprinsipper som flyt, læring, kontinuerlig forbedring og visualisering. Det finnes mange gode teknikker for å hjelpe virksomheter med dette.

Er du Tekna-medlem kan du gratis og uforpliktende melde deg inn i Tekna Bygg og anlegg ved å sende SMS kodeord TEKNABYGG til 2007.

Les også