Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
en hånd og en virtuell chatbot

Tema: IKT

Vi må snakke om ChatGPT

Oppdatert: 2. feb. 2023 Streaming

Følg debattmøte der naturvitere og teknologer diskuterer problemstillinger rundt ChatGPT.

På tampen av 2022 slo ChatGPT ned som en bombe. Bare to uker etter lanseringen 30. november, nominerte medieselskapet Kampanje like godt ChatGPT til Årets medienavn 2022.

ChatGPT kan produsere overbevisende respons om nesten ethvert tema, på norsk så vel som på engelsk. Den kan debugge kode, besvare eksamensoppgaver, skrive dikt og delta på brainstorming. Dette til tross for at den ikke kan søke på nettet, og at den egentlig ikke er laget som en kunnskapsmodell, men som en chatbot på toppen av en språkmodell.

ChatGPT stiller oss over flere nye dilemmaer og etiske spørsmålsstillinger. Disse får du selv diskutere i grupper med andre deltakere. Før gruppediskusjonene vil Marco Bertani-Økland, Filippo Remonato og Inge Harkestad innlede kort om de konkrete problemstillingene. Astrid Marie Dalsgaard vil introdusere etisk metode.

Møtet arrangeres av det faglige nettverket Tekna Big Data sammen med Tekna Etisk råd. 

Tekna Big Data

Tekna Big Data er nettverket for deg som jobber med, er interessert i eller nysgjerrig på teknologier som data science, kunstig intelligens og tingenes internett. Eksempler på tema vi tar opp i våre webinarer og seminarer er stordata, maskinlæring, kunstig intelligens, automatisering, datasikkerhet, tingenes internett og annet relatert. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også