Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
helse symboler

Tema: IKT

Nytt nettverk: Tekna Helse og teknologi

Tekst av Arild Ulset Publisert: 8. nov. 2016 Streaming

Er du Tekna-medlem og opptatt av helse? Bli med i nytt fagnettverk.

Bli med i Teknas nye fagnettverk for helse og teknologi

Er du Tekna-medlem og opptatt av helse? Tekna bretter opp ermene for teknologen i helsevesenet og bygger nytt fagnettverk for de mange medlemmene med interesse for feltet.
Fagnettverket skal bygge et tilbud for deg som er Tekna-medlem og på en eller annen måte jobber med helse. Hva slags tilbud dette blir avhenger av innspill fra medlemmene, så del gjerne dine tanker med oss. Les mer om fagnettverket her. Du kan melde deg inn ved å sende kodeord TEKNAHELSE til 2007.

Det var kick-off for fagnettverket i Ingeniørenes hus, i Oslo, den 8. november, som oppfattet en faglig del med presentasjoner og oppgaver i forhold til hva nettverket skal fokusere på. Opptak fra arrangementet finner du nedenfor.

Programmet

AV1: Hvordan kan en robot bringe elever med langvarig sykdom ut av isolasjon? Marius Aabel, No Isolation
Marius forteller hvordan man har utviklet roboten AV1 ved hjelp av UX fokus, iterasjoner og utstyr som i dag har blitt rimelig nok for små bedrifter: egne 3D printere, egen elektronikkovn og egen «automatic pick and place machine».

Hvordan være med å påvirke gjennom Teknas faglige nettverk? Eli Haugerud, adv.leder Tekna Fag

Fra reagensrør til bygningsmasse, IT-standarder, helseundersøkelser og apper… Arild Ulset, prosjektleder Tekna Helse og teknologi
Hvordan lager vi faglig tilbud for et nettverk med så stor bredde?

Gruppearbeid A)

Hvilke tema bør Tekna Helse og teknologi jobbe med? Finn 3-5 temaområder og forklar

Gruppearbeid B)

Hvordan bør vi adressere disse temaene? Velg minst to, men fint om du finner forslag på alt.

Det kommer til å skje mye i den norske helsevesenet i de neste årene. De demografiske endringene er så store, at dersom vi skal lykkes med å opprettholde dagens helsetilbud om tjue år, vil 1/3 del av den yrkesaktive befolkningen være ansatt som helsearbeidere. Går det an? Og er det realistisk ut fra et økonomisk perspektiv? Samtidig: hvor lenge lever en norsk regjering som ikke prioriterer å opprettholde kvaliteten i helsetilbudet? Her er det sterke økonomiske og politiske drivkrefter i sving.

Med dette som bakteppe er det ingen tvil om at en arbeidstakerorganisasjon som Tekna må engasjere seg helsepolitisk. Forøvrig er vi teknologioptimister: Vi mener at man kommer veldig langt med nye og smartere løsninger: Digitalisering og digital samhandling, sensorteknologi, kunstig intelligens, robotikk, m-helse, nye bruk av helsedata m.m. kan revolusjonere helsevesenet. Vi har også store muligheter for å bygge opp ny industri på både bioteknologi, helse- og velferdsteknologi i Norge.
av1_1

Helsevesenet har allerede blitt voldsomt teknologisk i løpet av de siste 5-10 årene og dette er bare starten: det vil komme mye, mye mer. Norske mann/kvinne i hus og hytte, i helseforetakene og i Regjeringskvartalet må legge seg på minnet at dersom denne teknologien skal utvikles, implementeres, driftes og vedlikeholdes, trengs det teknologer – og Tekna vil skape et løft for teknologen i helsevesenet.

Finn andre videoopptak fra arrangementer innen IKT eller bioteknologi, i regi av Tekna.

Les også