Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: IKT

Landbruksroboten Thorvald

Oppdatert: 12. okt. 2021 Streaming

Hør om Thorvald: en lett, batteridrevet og selvgående landbruksrobot som er utviklet av forskere og studenter i robotikkgruppen ved Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet (NMBU).

I en robotikk-lab på Universitetet i Ås sto den første prototypen av landbruksroboten Thorvald klar i 2014.
Nå har selskapet som ble startet og ledes av kybernetikk-professor Pål Johan From ikke bare vokst ut av laben på Ås, men utenfor landets grenser.
Saga Robotics har totalt ca 50 ansatte i Norge, England og USA, og Thorvald-robotene jobber i åkre og drivhus, blant jordbærplanter og vinranker både i USA, England, Norge og Italia.

Fra robotens begynnelse som et mastergradsprosjekt på Ås, har Thorvald utviklet seg til å bli en av verdens mest brukte og anerkjente landbruksroboter. I dette foredraget skal vi få høre kybernetikk-professor Pål Johan From fortelle om utviklingen av Thorvald og Saga Robotics.

Les også