Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En hånd som peker på en skjerm

Tema: IKT

AI Act: Hva betyr den nye KI-reguleringen for offentlig og privat sektor?

Oppdatert: 13. mai 2024 Streaming

I mars vedtok EU det nye europeiske regelverket for kunstig intelligens, AI Act. Hva får dette å si for norske virksomheter?

I takt med de teknologiske fremskrittene innen kunstig intelligens, har flere og flere – både i næringen selv og resten av samfunnet – tatt til orde for reguleringer. Det europeiske svaret er AI Act, en forordning som etter 2–3 år med debatt og justeringer nå er vedtatt av EU-parlamentet.

I løpet av kort tid må europeiske virksomheter begynne å tilpasse seg dette regelverket. Dette gjelder både virksomheter som utvikler og virksomheter som tar i bruk kunstig intelligens.

I dette seminaret ser vi nærmere på hva det nye lovverket vil innebære for norske virksomheter i offentlig og privat sektor, samt betydningen av det pågående arbeidet med standarder. Innledningsvis er det korte presentasjoner fra:

  • jurist og seksjonssjef Rozemarijn van der Hilst, Digitaliseringsdirektoratet
  • advokatfullmektig og director Marianne Lie Howard, Deloitte Advokatfirma
  • master i fysikk og data scientist Anders Aamodt, Simula Consulting
  • lege og seniorforsker Helga M. Brøgger, DNV

Deretter følger en paneldebatt ledet av Frode Preber Ettesvoll som er cand. jur. og medstifter og leder av flere selskaper, bl.a. Compose Software AS og Concide AS. I debatten deltar også advokat Christian Bendiksen (Bull & Co).

Arrangementet er et samarbeid mellom Tekna Big Data og Juristforbundet Tech Forum.

Tekna Big Data

Tekna Big Data er nettverket for deg som jobber med, er interessert i eller nysgjerrig på teknologier som data science, kunstig intelligens og tingenes internett. Eksempler på tema vi tar opp i våre webinarer og seminarer er stordata, maskinlæring, kunstig intelligens, automatisering, datasikkerhet, tingenes internett og annet relatert. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også