Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Logoen til programmeringsspråket Python
Python logo

Tema: IKT

Kurs i Python?

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 2. des. 2020

Et av verdens mest populære programmeringsspråk Python, har selvfølgelig vært populært hos medlemmene våre lenge. Behovet for å lære litt programmering sprer seg stadig til flere fagområder og bransjer.

Kompetanse i Python er ettertraktet. Det erfarer vi på flere måter. For eksempel er en av Teknas mest sette streaminger de siste par årene en maskinlæringsworkshop som benytter Python.
Og vi opplevde at mer enn 200 studenter fulgte Tekna Student sitt kræsjkurs i Python 23. november. (Det var rettet mot eksamen i ITGK på NTNU.)

Python - også for bygningsbransjen

MOOC (Massive Open Online Course) er en sekkebetegnelse for gratis og billige online-kurs. Tekna var så heldige å få kjøre et prosjekt på MOOC for bygningsbransjen som startet opp høsten 2019 og varte i et drøyt år. Prosjektet var finansiert av – og på oppdrag fra  Kompetanse Norge.
I prosjektet har vi funnet og tilbudt et utvalg MOOCer for bygningsbransjen, der medlemmer av Tekna Bygg og anlegg har evaluert nytteverdien av utvalget.

Det viste seg at flere medlemmer fra bygningsbransjen ønsket seg opplæring i Python. Det sier noe om hvor allmennyttig Python er, langt utenfor IKT-fagområdet. Undertegnede, som er fra IKT-bransjen, fikk være fadder for akkurat disse kursene og fikk dermed testet ut en del MOOCer innen Python. Jeg hadde stor glede av en MOOC-serie om Python fra University of Michigan med den herlige foredragsholderen Charles Russell Severance (sjarmerende og entusiastisk uten at det blir slitsomt). Jeg kan anbefale serien på det varmeste, dersom Python er helt nytt for deg. Serien omfatter 5 deler og du kan legge ut sertifikater fra hver del på LinkedIn, om det skulle være interessant.  

Kurs i Python fra Tekna

Å ta kurs på nettet har selvfølgelig ikke blitt mindre interessant gjennom dette siste korona-året.  Tekna følger opp behovet ved å tilby nettkurs i introduksjon til dataanalyse med Python flere ganger i 2021, første gang 3.februar 2021.

Her finner du fem grunner til at du bør kunne litt om Python. Og som artikkelen sier: Det beste er at det er lettere å lære enn du tror.

Les også