Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en mobil med mange bokstav som flyr ut av skjermen

Tema: IKT

Harmonisering og digitalisering

Oppdatert: 10. mai 2021 Streaming

Harmonisering av begreper og regelverk står sentralt for å kunne drive effektiv informasjonsforvaltning og datadeling, og for å kunne digitalisere lovverk og saksbehandling.

Juristforbundets Tech Forum og Tekna Big Data inviterer til nettseminar

Begreper handler ikke bare om språkbruk og hvordan vi forstår hverandre. De spiller en sentral rolle i utviklingen av et moderne, digitalt samfunn, og får ringvirkninger for datadeling, informasjonsforvaltning, maskinlæring og annen teknologi – på tvers av sektorer og landegrenser.

Men hva skjer i praksis? Hvorfor settes ikke dette i større grad på agendaen blant politikere, ledere, jurister og teknologer? Mangler forståelsen eller viljen til å prioritere? Mangler vi et godt nok samspill mellom juss, teknologi, politikk og økonomi? Dette er noen av problemstillingene som Juristforbundets Tech Forum og Tekna Big Data ønsker å få belyst i dette nettseminaret.

Programmet

DEL I: Begrepsharmonisering – en introduksjon

DEL II: Harmonisering i praksis – manglende forståelse, voksesmerter eller villet nedprioritering?

DEL III: Paneldebatt – muligheter og utfordringer for den juridiske virksomheten

Last ned fullstendig program og presentasjoner

Tekna Big Data

Tekna Big Data er nettverket for deg som jobber med, er interessert i eller nysgjerrig på teknologier som data science, kunstig intelligens og tingenes internett. Eksempler på tema vi tar opp i våre webinarer og seminarer er stordata, maskinlæring, kunstig intelligens, automatisering, datasikkerhet, tingenes internett og annet relatert. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også