Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
To kollegaer ved PC-skjerm kveldstid

Tema: IKT

Kvanterevolusjonen rykker nærmere

Oppdatert: 13. sep. 2022 Streaming

Hva er kvanteteknologi og kvantedatamaskiner? Hvorfor trenger vi det, og hva skjer i Norge?

Kvantecomputing er en teknologi som vil kunne revolusjonere vår evne til å løse flere komplekse problemer.

Tekna Bergen avdeling og Tekna Big Data inviterer til seminar:
Hør hva kvantecomputing er, hvor langt vi har kommet, hvilke områder som vil bli påvirket først, og hva som skjer i Norge og internasjonalt.

Programmet

 • Quantum computing as key enabling technology for Norway,
  ved Franz Georg Fuchs, senterleder for Gemini Center on Quantum Computing, seniorforsker ved SINTEF og førsteamanuensis ved UiO (Oslo):
  Franz vil gi en oversikt over det norske og internasjonale kvantecomputing-landskapet: Hva er status i dag, og i hvilken retning er vi på vei? Hvilken anvendelser er realistiske, og hvilke næringer kan dra nytte av kvantecomputing?
 • Kvantedatabehandling – fra teori til industrielle anvendelser,
  ved André Brodtkorb, OsloMet (Oslo):
  OsloMet kjøpte Norges første kvantedatamaskin i 2021. André vil gi en innføring i bruk av kvantedatamaskiner, hva som skiller dem fra tradisjonelle datamaskiner, og hvordan de kan benyttes i industrielle applikasjoner – spesielt knyttet opp mot kunstig intelligens.
 • When Software Engineering Meets Quantum Computing,
  ved Tao Yue, Chief Research Scientist, Simula (Bergen):
  For å utvikle praktiske kvanteapplikasjoner som kan løse komplekse utfordringer i komplekse problemdomener, trengs det nye innovasjoner innen programvareutvikling. Tao vil presentere forskning og status på området.
 • Kryptering og sikkerhetsaspekter,
  ved Morten Øygarden, post-doc, Simula UiB (Bergen):
  En fullskala kvantedatamaskin vil knekke dagens kryptografi og dermed utgjøre en stor trussel mot sikker kommunikasjon på internett. Morten vil snakke om mulige konsekvenser av dette, og hvilke mottiltak det jobbes med.

Finn opptak fra en rekke andre arrangementer i regi av Tekna Big Data.

Tekna Big Data

Tekna Big Data er nettverket for deg som jobber med, er interessert i eller nysgjerrig på teknologier som data science, kunstig intelligens og tingenes internett. Eksempler på tema vi tar opp i våre webinarer og seminarer er stordata, maskinlæring, kunstig intelligens, automatisering, datasikkerhet, tingenes internett og annet relatert. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også