Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lise Lyngsnes Randeberg
– Arbeidstakerne trenger fagforeningens støtte og medlemsfordelene i en urolig tid, sier Teknas president Lise Lyngsnes Randeberg.

Aktuelt

Vekstrekord for Tekna – 85 000 medlemmer

Publisert: 8. sep. 2020

– Dette er et klart signal om at arbeidstakerne trenger fagforeningens støtte og medlemsfordelene i en urolig tid, sier Teknas president Lise Lyngsnes Randeberg. Hun viser til at landets største forening for personer med høyere teknisk-naturvitenskapelig utdanning setter ny vekstrekord, og i dag passerer 85 000 medlemmer.

Selv om organisasjonsgraden i Norge synker, så opplever Tekna sterk vekst. Foreningen har det siste året vokst med 5 000 medlemmer, og er blant foreningene i landet med aller høyest vekst.

Den sterke medlemsveksten viser at høyt utdannete teknologer, naturvitere og realister ser verdien av å være organisert. Det sikrer støtte og innflytelse for egen jobbsituasjon. Høy organisasjonsgrad er dessuten nødvendig for å bevare den effektive måten vi organiserer arbeidslivet på i Norge. 85 000 medlemmer gir oss enda større endringskraft og forhandlingsstyrke, sier Randeberg.

Systematisk innsats fungerer

-Det er gledelig at vår systematiske innsats i de usikre tidene vi lever i, har resultert i en historisk sterk medlemsvekst. Attraktive tjenester som juridisk bistand og informasjon om rettigheter, et bredt kompetansetilbud, lokalavdelinger over hele landet som tilbyr faglige og sosiale møteplasser, de beste bank- og forsikringstjenester samt støtte til medlemmene i lønns- og interessespørsmål har samlet gitt denne effekten, sier Line Henriette Holten, som er generalsekretær i Tekna.

Hun mener også at Teknas samfunnspolitiske engasjement og økende synlighet bidrar til den sterke veksten. – For oss er det viktig å vise teknologiens og naturvitenskapens fremtidige muligheter i samfunnet. Medlemmene våre ønsker å være en del av noe større, sier Holten.

Tekna er den største masterforeningen i Norge, og den største foreningen i Akademikerne.

Les også