Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Erlend Hermansen
Det er skuffende å se hvor lite den nye Regjeringen prioriterer studentene, sier Erlend Hermansen, studentleder i Tekna.

Aktuelt

Tung budsjettlesing for studenter

Publisert: 8. nov. 2021

I dag la Regjering fram sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet 2022. Tekna er skuffet over manglende prioriteringer av studentene, som nå håper at SV får gode gjennomslag.

– Dette var som forventet når vi har fulgt lekkasjene fra budsjettet, men det er likevel skuffende å se svart på hvitt hvor lite den nye Regjeringen prioriterer studentene, sier Erlend Hermansen, studentleder i Tekna.

Setter sin lit til opposisjonen

I forrige uke kom nyheten om at statsråd Ola Borten Moe ikke kom til å prioritere økning i studiestøtten i budsjettet. Før helgen var SV ute og bekreftet at de hadde dette med i sitt alternative budsjett. Nå setter Tekna sin lit til budsjettpartneren.

–Vi er glade for at SV tar studentenes velferd på alvor.  Høyere utdanning i Norge skal ikke være avhengig av størrelsen på dine foreldres lommebok eller om du klarer å ha en jobb ved siden av studiene. Dette handler om å legge til rette for gode studieforhold og like muligheter. Heltidsstudenten er en fjern drøm for alt for mange studenter, vi trenger at økningen i studiestøtten til 1,5 G kommer inn i langsiktige budsjettplaner, sier Hermansen.

Lite satsing på psykisk helse

Tekna student har kjempet for at studentenes psykiske helse blir tatt på alvor siden koronapandemien startet.  Regjeringen melder i dag at de også velger å avslutte satsingen og trekker de ekstra 20 millionene som ble bevilget i inneværende år til samskipnadenes arbeid med studentvelferd.

Det er fremdeles behov for ekstra midler til å følge opp studentenes psykiske helse. Tekna frykter nå at den økte prioriteringen av psykisk helse fra de ulike studentsamskipnadene uteblir neste år. Det er viktig at de studentene som har slitt i lang tid gjennom en krevende koronaperiode ikke nå overlates til seg selv. Studenter psykiske helse er ikke et pandemi-problem, det er samfunnsproblem som vi må ta på alvor, avslutter Hermansen.

 

Les også