Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Portrett av Lise Lyngsnes Randeberg

Aktuelt

Tekna vant fram om konkurranseklausuler

Publisert: 25. nov. 2015

Tekna har i lang tid kjempet for å få en lovregulering av konkurranseklausuler i arbeidsmarkedet. Nå har også arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget gått inn for regulering.

 

Blant hovedpunktene i komiteens innstilling er at konkurranseklausulene lovreguleres i arbeidsmiljøloven. Klausulene kan ikke vare i mer enn 12 måneder etter at arbeidsforholdet opphører, og arbeidstager får 100 prosent lønn opp til 8G. Mellom 8G og 12G utbetales 70 prosent av lønnen. Den ansatte får krav på en redegjørelse fra arbeidsgiver for å få avklart om klausulen utløses.

Store aktører som LO og NHO har kjempet imot forslaget. Likevel valgte komiteen å følge Tekna.

- Dette er en stor seier for Tekna. En av fire medlemmer har i dag konkurranseklausuler, og det er derfor viktig for oss å få dette inn i lovs form, sier president Lise Lyngsnes Randeberg i Tekna.

Les om saken i DN

Les også