Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tekna logo med stjernetegn rundt som aprilspøk

Aktuelt

Tekna tar opp astrologene

Publisert: 1. apr. 2019

– Vi har besluttet å ta opp astrologene som medlemmer i vår forening.

Dette har sammenheng med at astrologiutdanningen har blitt godkjent av NOKUT – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, og dermed kvalifiserer for lån og stipend i Lånekassen. Vi ønsker derfor astrologene velkommen i landets største akademikerorganisasjon, sier Line Henriette Holten, som er generalsekretær i Tekna.

– Målet med astrologiutdanningen er jo å gi en grunnleggende forståelse for horoskopstolkning. Dette er nyttig og verdifull kompetanse, som supplerer mye av den tradisjonelle teknisk-naturvitenskapelige kunnskapen som allerede finnes blant norske teknologer, sier Holten.

Holten, som selv er teolog, mener at Tekna må henge med i tiden, og også være en forening for nye profesjonsutdanninger. – Mastere med teknisk-naturvitenskapelig utdanning spiller en viktig rolle i den norske verdiskapingen, men det er helt nødvendig for oss som organisasjon å være fleksibel og fremoverlent, og åpne opp for nye grupper, sier hun.

–Vi er i ferd med å opprette en egen studentgruppe for astrologistudentene, i tillegg til faggruppen «Tekna Astrologene». I løpet av kort tid vil vi også få på plass egne lønnsforhandlinger for denne gruppen. Det er vårt mål at underbetalte astrologer i løpet av kort tid minst må komme opp på øvre kvartil i Teknas lønnsstatistikk, avslutter Holten.

Tekna, som er den største foreningen i Akademikerne, har over 77 500 medlemmer.

Les også